BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μπορείτε να μειώσετε αποτελεσματικά την χοληστερόλη στον οργανισμό σας αρκεί αν τρώτε σωστά και να αθλείστε....


Μελέτες έχουν τεκμηριώσει ότι η διατροφή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη μείωση της χοληστερόλης.

Βασική προϋπόθεση, όμως, είναι η υπερχοληστερολαιμία να μην οφείλεται σε κληρονομικούς, παθολογικούς ή άλλους παράγοντες και να μειώνεται όταν περιορίζονται οι τροφές πλούσιες σε ζωικά λίπη και χοληστερόλη.

Αντί, λοιπόν, για ζωικά λίπη προτιμήστε τα πολυακόρεστα λιπαρά που θα βρείτε σε λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και το σκουμπρί, αλλά και σε τρόφιμα φυτική προέλευσης, όπως τα καρύδια.
Χρησιμοποιείτε αποκλειστικά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε όλες τις χρήσεις.

Βάλτε στη διατροφή σας φυτικές ίνες, τρώγοντας περισσότερα όσπρια, λαχανικά, φρούτα με τη φλούδα και ξηρούς καρπούς.

Αποφύγετε τροφές πλούσιες σε χοληστερόλη, όχι αποκλείοντάς τες εντελώς αλλά τρώγοντάς τε με μέτρο. Μεγάλες ποσότητες χοληστερόλης θα βρείτε στους κρόκους των αυγών, τα εντόσθια, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, στο χοιρινό και αρνίσιο κρέας.

Ακόμα μπορείτε να αποφύγετε τη μαγιονέζα, τα τηγανητά φαγητά και τα γλυκά, κυρίως σοκολάτες και πάστες.

Δώστε περισσότερη έμφαση σε τυριά, γιαούρτι και γάλα με μειωμένα λιπαρά, γιαούρτι και γάλα, ενώ μπορείτε να μαγειρεύετε κυρίως στη σχάρα και στον ατμό.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία τον κ. Στέφανο Περτσεμλίδη κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο


Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget