Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Τα κατακόκκινα αντιφλεγμονώδη σποράκια που σώζουν την καρδιά και ρίχνουν την πίεση...

Θεωρείται ο βασιλιάς των φρούτων καθώς τόσο ο καρπός όσο και ο χυμός του περιέχουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που θωρακίζουν τη...




Θεωρείται ο βασιλιάς των φρούτων καθώς τόσο ο καρπός όσο και ο χυμός του περιέχουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που θωρακίζουν την υγεία


Κόκκινα, στρόγγυλα και γεμάτα σπόρους. Τα ρόδια είναι γεμάτα θρεπτικά πλεονεκτήματα. Οι καρποί του ροδιού έχουν έντονη και συχνά πικρή γεύση, παρόμοια με εκείνη των εσπεριδοειδών. 
Η γεύση τους γίνεται σημαντικά πιο γλυκιά όσο ο καρπός τους γίνεται πιο ώριμος. 
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως προτιμούνταν ιδιαιτέρως στην αρχαία Ελλάδα ενώ παράλληλα τα ρόδια πρωταγωνίστησαν στην ελληνική μυθολογία, αφού η Περσεφόνη όταν απήχθη από τον Άδη και μεταφέρθηκε στον Κάτω Κόσμο, αναγκάστηκε να φάει έξι σπόρους ροδιού για να εξασφαλίσει πως θα επέστρεφε σε αυτόν μόλις ελευθερωνόταν.

Υπολογίζεται ότι 100 γρ ροδιού έχουν 83 kcal, 19 γρ υδατανθράκων, 4γρ ινών και άφθονο κάλιο (236 mg).

Εκτός από νόστιμα, τα ρόδια είναι γεμάτα οφέλη για την υγεία:

-Βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου

-Βελτιώνουν την καρδιακή λειτουργία

-Συμβάλουν σε μείωση της αρτηριακής πίεσης

-Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση

Τα οφέλη των ροδιών

Σύμμαχος κατά του καρκίνου

Ορισμένες μελέτες αναφέρουν πως τα ρόδια μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη και του μαστού. Μια μικρή έρευνα του 2021 δείχνει ότι το εκχύλισμα ροδιού επιβραδύνει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων του προστάτη. Εν τω μεταξύ, μία άλλη μελέτη δείχνει πως οι διαφορετικές ποικιλίες ροδιού επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα επιβραδύνοντας την πρόοδο του καρκίνου.

Φίλος της καρδιάς

Μελέτες δείχνουν πως το ταπεινό ρόδι μπορεί να βοηθήσει την καρδιά μας. Ειδικότερα, μελέτη του 2017 δείχνει πως οι ασθενείς με καρδιακές παθήσεις ανέφεραν λιγότερα και λιγότερο σοβαρά επεισόδια στηθάγχης – ο πόνος λόγω της μειωμένης ροής αίματος στην καρδιά- όταν έπιναν χυμό ροδιού.

Στον χυμό ροδιού αποδίδεται αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης δράση, ενώ η κατανάλωσή του έχει φανεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Ορισμένα στοιχεία επίσης δείχνουν πως τα ρόδια και ο χυμός τους μπορεί να καταπολεμήσουν τα προβλήματα στύσης των ανδρών. Χρειάζεται βέβαια περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί η δράση των ροδιών στη στυτική δυσλειτουργία.

Ισχυρό αντιφλεγμονώδες

Η αντιφλεγμονώδης δράση του ροδιού θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετική στην καταπολέμηση νόσων που σχετίζονται με αυξημένη φλεγμονώδη κατάσταση του οργανισμού όπως οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

 

Πηγή: topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια