BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τα οφέλη στην υγεία από το αιθέριο έλαιο πεύκου...


Το αιθέριο έλαιο πεύκου έχει πολλά οφέλη για την υγεία


Το γλυκό, δροσιστικό άρωμα του πεύκου προκαλεί οράματα ζεστασιάς και χαλάρωσης.

Είναι ένα ισχυρό άρωμα που θυμίζει το περπάτημα μέσα στα δάση κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Το αιθέριο έλαιο που προέρχεται από τα πεύκα έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Το αιθέριο έλαιο πεύκου είναι γνωστό ότι βελτιώνει τη διάθεση και ενισχύει την ψυχική υγεία.
Χρησιμοποιείται, επίσης, σε προϊόντα περιποίησης του δέρματο, γιατί έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Το αιθέριο έλαιο πεύκου καθαρίζει τις επιφάνειες.

Το αιθέριο έλαιο πεύκου προέρχεται από τις βελόνες του πεύκου ή Pinus sylvestris.

Το άρωμα του πεύκου είναι αναζωογονητικό και, συνήθως συνδέεται με την οικογένεια και τη ζεστασιά.

Οι βελόνες πεύκου αφαιρούνται από τα κλαδιά και υποβάλλονται σε απόσταξη ατμού για την παραγωγή αιθέριου ελαίου πεύκου.

Το αιθέριο έλαιο πεύκου περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις μονοτερπενίων που του δίνουν το καθαριστικό αποτέλεσμα.

Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τα κουκουνάρια και το έλαιο από κουκουνάρια σε μαγειρικά πιάτα.

Το πεύκο είναι, επίσης, το κύριο συστατικό σε πολλά προϊόντα καθαρισμού οικιακής χρήσης.

Χρησιμοποιείται, συχνά, σε αρώματα, σαπούνια και καλλυντικά.

Το άρωμα του αιθέριου ελαίου πεύκου είναι ισχυρό.

Το αιθέριο έλαιο πεύκου αναμιγνύεται καλά με εσπεριδοειδή, όπως, έλαιο πορτοκαλιού, έλαιο νερόλι και έλαιο γκρέιπφρουτ. Συνδυάζεται, επίσης, καλά με άλλα έλαια δέντρων, όπως έλαιο τσαγιού, έλαιο ευκαλύπτου και έλαιο κυπαρισσιού. Το αιθέριο έλαιο πεύκου μπορεί, επίσης, να αναμιγνύεται με αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Τα οφέλη για την υγεία από το αιθέριο έλαιο πεύκου

–Είναι καθαριστικό οικιακής χρήσης

Ένα από τα κύρια οφέλη του ελαίου είναι η ικανότητά του να καθαρίζει τις επιφάνειες.

Το αιθέριο έλαιο πεύκου είναι ένα απολυμαντικό και διαθέτει, επίσης κι αντισηπτικές ιδιότητες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το αιθέριο έλαιο πεύκου είναι αποτελεσματικό στην εξάλειψη των αρνητικών κατά gram βακτηρίων, όπως η σαλμονέλα, ο ιός έρπητα και ο ιός της κοινής γρίπης. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του E. coli καθώς και του Candida albicans. Το αιθέριο έλαιο πεύκου χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του τυφοειδούς πυρετού, της χολέρας και του κοκίτη.

Το αιθέριο έλαιο πεύκου είναι βασικό συστατικό σε πολλά οικιακά καθαριστικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες επιφάνειες, όπως νεροχύτες, πάγκους και δάπεδα.

Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό με αιθέριο έλαιο πεύκου

Αναμείξτε 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου, 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιού και 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού σε ένα μεγάλο μπουκάλι ψεκασμού. Γεμίστε το με απεσταγμένο νερό. Ψεκάστε ελεύθερα σε σκληρές, μη πορώδεις επιφάνειες για καθαρισμό.

Κάντε ένα καθαριστικό δαπέδου προσθέτοντας 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου σε έναν κάδο σφουγγαρίστρας. Γεμίστε με νερό. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο πεύκου για να καθαρίσετε γλάστρες και σκεύη με κολλημένα τρόφιμα. Προσθέστε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου σε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Καθαρίστε τα σκεύη χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι.

-Είναι αποτελεσματικό στις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος

Το αιθέριο έλαιο πεύκου έχει αντιβακτηριδιακές, αντιμικροβιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες που βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα και στη βελτίωση της αναπνοής. Το αναζωογονητικό άρωμα λειτουργεί ως αποσυμφορητικό για την εξάλειψη της βλέννας σε κρυολογήματα και γρίπη.

Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο πεύκου στην αρωματοθεραπεία για να καθαρίσετε τον αέρα στο σπίτι σας. Προσθέστε 4 σταγόνες αιθέριου ελαίου πεύκου στο διαχυτή σας για 30 έως 60 λεπτά δύο φορές την ημέρα.

Το αιθέριο έλαιο πεύκου μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για το κρυολόγημα και τη γρίπη. Χρησιμοποιήστε ατμόλουτρο αιθέριου ελαίου πεύκου για να ανακουφίσετε τη συμφόρηση στο στήθος. Προσθέστε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου σε μια κατσαρόλα με νερό και καλύψτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα. Σκύψτε πάνω από το ζεστό νερό και αναπνέετε βαθιά για 5 λεπτά, καθώς, το άρωμα ανοίγει τους αεραγωγούς σας.

Προσθέστε 15 σταγόνες ελαίου πεύκου και 15 σταγόνες ελαίου ευκαλύπτου σε 100 γραμμάρια λάδι jojoba ή αμυγδάλου και κάντε μασάζ στο στήθος και στην πλάτη για ανακούφιση από τη βρογχίτιδα.


-Είναι αποτελεσματικό για τις παθήσεις του δέρματος

Το αιθέριο έλαιο πεύκου μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση και οι μυκητιασικές λοιμώξεις, όπως το πόδι του αθλητή. Τα αντιοξειδωτικά στο αιθέριο έλαιο πεύκου βοηθούν στην υποστήριξη της υγείας και της αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος. Αυτό το αιθέριο έλαιο λειτουργεί, επίσης, για τη βελτίωση της υγρασίας στο δέρμα. Το εκχύλισμα πεύκου μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία φράγματος του δέρματος και στην αύξηση της ενυδάτωσης. Μερικές από αυτές τις ενώσεις μπορεί, επίσης, να αυξήσουν την παραγωγή κολλαγόνου και να διεγείρουν την παραγωγή υαλουρονικού οξέος, που είναι δύο συστατικά που είναι κοινά στις αντιγηραντικές κρέμες.

Μία από τις κύριες αιτίες της πρόωρης γήρανσης είναι η παρουσία ελεύθερων ριζών. Αυτές οι μη φορτισμένες χημικές ουσίες καταστρέφουν το σώμα και προκαλούν οξειδωτικό στρες που καταστρέφει τα κύτταρα. Στα κύτταρα του δέρματος, οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να οδηγήσουν σε ρυτίδες, μελάγχρωση του δέρματος και λεπτές γραμμές. Το αιθέριο έλαιο πεύκου βοηθά στην πρόληψη αυτών των σημείων γήρανσης χάρη στην αντιοξειδωτική του ικανότητα. Τα αντιοξειδωτικά λειτουργούν για να εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες, βοηθώντας στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.

Ενυδατικό λάδι πεύκου

Συνδυάστε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου, με 2 σταγόνες λάδι φορέα και εφαρμόστε τοπικά σε μυκητιασικές ή βακτηριακές λοιμώξεις στο δέρμα. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε το λάδι σε συνδυασμό με λάδι φορέα, πριν κοιμηθείτε, ως ενυδατική κρέμα. Προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι λεβάντας για να βοηθήσετε στον ύπνο και τη χαλάρωση, ενώ το δέρμα σας θεραπεύεται.


-Βελτιώνει τη διάθεση

Το άρωμα του αιθέριου ελαίου πεύκου ηρεμεί τα νεύρα και αναζωογονεί τη διάθεση. Το αιθέριο έλαιο πεύκου λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας και μειώνει την απελευθέρωση της ορμόνης του στρες της κορτιζόλης. Το αναζωογονητικό άρωμά του έχει θερμαντικές ιδιότητες που προκαλούν αισθήματα άνεσης και χαλάρωσης. Το άρωμα του πεύκου θυμίζει το έλαιο δέντρου τσαγιού και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ανάκλησης της μνήμης και στην αύξηση της εγρήγορσης.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με τη διάχυση μερικών σταγόνων αιθέριου ελαίου πεύκου σε υγραντήρα ή νεφελοποιητή. Το αναζωογονητικό άρωμα πεύκου θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε. Χαλαρώστε μετά από μια κουραστική ή αγχωτική μέρα με ένα λουτρό με αιθέριο έλαιο πεύκου. Προσθέστε 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου στον εξατμιστήρα αιθέριων ελαίων για να φρεσκάρετε το χώρο, αλλά και να απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητές του, ως χαλαρωτικό για αϋπνίες και νευρικότητα και αναζωογονητικό του εγκεφάλου.

Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και προσθέστε 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου και 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο καρύδας. Παραμείνετε στο νερό για 15 έως 20 λεπτά. Φροντίστε να εστιάσετε στις βαθιές αναπνοές και στην εισπνοή του αρώματος.

–Ανακουφίζει τον πόνο

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του αιθέριου ελαίου πεύκου βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος που προκαλεί πόνο στους μυς και τις αρθρώσεις. Η φλεγμονή στις αρθρώσεις μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πόνο και αρθρίτιδα. Το αιθέριο έλαιο πεύκου ηρεμεί τους μυς των αρθρώσεων, βοηθώντας στη μείωση της δυσκαμψίας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Το αιθέριο έλαιο πεύκου είναι, επίσης, αναλγητικό, βοηθώντας στην αναστολή των υποδοχέων πόνου και στη μείωση της σοβαρότητας του πόνου.

Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο πεύκου για να μειώσετε τον πόνο στις αρθρώσεις και τους μυς και για τους πονοκεφάλους. Ανακατέψτε 5 σταγόνες λάδι πεύκου με 60 γραμμάρια έλαιο φορέα και απλώστε σε σημεία πόνου. Τρίψτε απαλά, αλλά σταθερά με κυκλική κίνηση για 5 λεπτά ή μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος. Για τον πονοκέφαλο, κάντε απαλό μασάζ με 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου αναμεμειγμένο με 2 σταγόνες λάδι φορέα.


Παρόλο που το αιθέριο έλαιο πεύκου είναι γενικά μη ερεθιστικό, μπορεί να προκαλέσει δερματικές αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα. Άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή αλλεργίες στο πεύκο μπορεί να παρουσιάσουν δερματικό εξάνθημα. Πραγματοποιήστε ένα δερματικό τεστ mini-patch και περιμένετε 24 ώρες. 
Εάν δεν υπάρχει αντίδραση, μπορείτε να εφαρμόσετε αιθέριο έλαιο πεύκου σε μεγαλύτερες ποσότητες. Συνδυάστε πάντα το αιθέριο έλαιο πεύκου με έλαιο φορέα, όπως το ελαιόλαδο, το έλαιο καρύδας ή το έλαιο jojoba όταν το εφαρμόζετε τοπικά. Κρατήστε το λάδι μακριά από ευαίσθητες βλεννογόνους, συμπεριλαμβανομένων των βλεφάρων, της μύτης και του στόματος.

Το αιθέριο έλαιο πεύκου είναι ασφαλές για τη μαγειρική. 
Η από του στόματος κατανάλωση αιθέριων ελαίων μπορεί να είναι επικίνδυνη όταν δεν γίνεται σωστά ή προσεκτικά. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό για τα αιθέρια έλαια ή έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο πεύκου από το στόμα. 
Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αιθέριου ελαίου πεύκου μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεφρά. Μην λαμβάνετε το αιθέριο έλαιο πεύκου από το στόμα εάν πάσχετε από νεφρική νόσο. Χρησιμοποιείτε το αιθέριο έλαιο πεύκου μόνο σε μικρές ποσότητες.

Το αιθέριο έλαιο πεύκου έχει οφέλη για την υγεία και για το σπίτι. Ενυδατώνει την επιδερμίδα, βελτιώνει την ποιότητα του αέρα και μειώνει τη ρύπανση στο σπίτι. Αυτό το αιθέριο έλαιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και δεν έχει παρενέργειες.

Το αιθέριο έλαιο πεύκου χαρίζει συναισθήματα ικανοποίησης.






Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget