Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

6 φρούτα και λαχανικά που είναι καλύτερο να καταναλώνουμε με τη φλούδα...

Η εντυπωσιακή και χρωματιστή φλούδα είναι συχνά και η πιο συμπυκνωμένη πηγή βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών.  Τις περισσότερες φορές...


Η εντυπωσιακή και χρωματιστή φλούδα είναι συχνά και η πιο συμπυκνωμένη πηγή βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. 

Τις περισσότερες φορές η υγιεινή διατροφή απαιτεί μια προετοιμασία και ίσως ορισμένες φορές και λίγη έξτρα δουλειά – όπως το να μαγειρεύουμε τα γεύματά μας σπίτι και να ψωνίζουμε προσεκτικά. 
Όμως η σημερινή συμβουλή είναι κάτι τελείως διαφορετικό: 

Μην αφαιρείτε τη φλούδα από τα φρούτα και τα λαχανικά.

Η εντυπωσιακή και χρωματιστή φλούδα είναι συχνά και η πιο συμπυκνωμένη πηγή βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα τα θρεπτικά στοιχεία εντοπίζονται εκεί. Οι ειδικοί τονίζουν, για παράδειγμα, ότι όταν ξεφλουδίζουμε μια ντομάτα, δεν χάνουμε σχεδόν καθόλου από το ευεργετικό λυκοπένιο. Αλλά υπάρχουν ορισμένες φλούδες που προσφέρουν μοναδικά οφέλη ασχέτως της σάρκας που περιέχουν.
6 φρούτα και λαχανικά που είναι καλύτερο να καταναλώνουμε με τη φλούδα

Μήλα

Το ξεφλούδισμα ενός μήλου δεν θα μας στερήσει ιδιαίτερα τη βιταμίνη C, αλλά αυτό που θα χάσουμε είναι την πηκτίνη – μια διαλυτή φυτική ίνα που μειώνει την κακή χοληστερίνη και το σάκχαρο στο αίμα, διατηρώντας ενεργό επίσης το γαστρεντερικό σύστημα.

Καρότα

Τα καρότα είναι πλούσια σε πολυακετυλένιο – μια χημική ουσία που ακόμα ερευνάται για την πιθανότητα να εξοντώνει ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα. Έχει επίσης αντιμυκητιασικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αλλά αυτές οι ουσίες είναι συμπυκνωμένες ακριβώς κάτω από τη φλούδα – οπότε είτε αφήστε τη φλούδα, είτε προσπαθήστε να ξεφλουδίσετε ένα πολύ λεπτό στρώμα.

Πατάτες

Η φλούδα της πατάτας έχει περισσότερες φυτικές ίνες, σίδηρο και φυλλικό οξύ σε σύγκριση με τη σάρκα. Όταν φυτεύετε πατάτες, επιλέξτε εκείνες που έχουν πιο μοβ χρώμα και η φλούδα τους γίνεται σημαντικότερη. Οι επιστήμονες μάλιστα υποστηρίζουν ότι η φλούδα των συγκεκριμένων περιέχει 5-10 περισσότερα αντιοξειδωτικά από τη σάρκα.

Αγγούρια

Τα ξεφλουδισμένα αγγούρια περιέχουν λιγότερο ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, βιταμίνη Α και Κ σε σύγκριση με τα μη ξεφλουδισμένα. Άλλωστε, σχεδόν όλες οι φυτικές ίνες προέρχονται από τη φλούδα.

Ροδάκινα

Το γλυκό αυτό φρούτο περιέχει χλωρογενικό οξύ, το οποίο και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αντιοξειδωτικά της φύσης. Κι αυτό διότι διατηρεί το βάρος μας, προλαμβάνει την αντίσταση στην ινσουλίνη και τη συσσώρευση λίπους στο ήπαρ. Και μαντέψτε, στη φλούδα βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά.

Μελιτζάνα


Η φλούδα της μελιτζάνας είναι εφοδιασμένη με ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται νασουνίνη. Η ουσία αυτή δεν έχει ερευνηθεί εκτεταμένα, αλλά μία έρευνα με εργαστηριακά ζώα βρήκε ότι μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση του υγιούς εγκεφαλικού ιστού. Επιπλέον, η νασουνίνη είναι μέρος μιας μεγαλύτερης οικογένειας αντιοξειδωτικών που ονομάζονται φλαβονοειδή. Όσο πιο πολλά καταναλώνουμε από τα τελευταία, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να αυξήσετε το βάρος σας με τον καιρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια