BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Το κουνουπίδι στη διατροφή μας...

To κουνουπίδι ανήκει στα κραμβοειδή ή σταυρανθή λαχανικά, μαζί με το μπρόκολο, το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τη λαχανίδα, τη ρόκα και το ραπανάκι. Αν και πολλοί το έχουν συνδέσει με τη χαρακτηριστική μυρωδιά που παράγεται κατά το μαγείρεμά του, με αποτέλεσμα να μην ενθουσιάζονται στην ιδέα να το καταναλώσουν, εν τούτοις, το κουνουπίδι αποτελεί ένα λαχανικό υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρει ποικιλία ευεργετικών συστατικών, τα οποία δε θα πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας.

Ειδικότερα, το κουνουπίδι είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και δρα ως φυσικό αντιοξειδωτικό, περιορίζοντας τις αρνητικές συνέπειες του οξειδωτικού στρες, ενώ παράλληλα, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου, προσφέροντας σημαντική ποσότητα φυτικών ινών. Επιπλέον, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη Κ, καθώς και μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το κάλιο, ο φώσφορος και το μαγγάνιο.

Από την άλλη, αξίζει να αναφερθεί πως το κουνουπίδι περιέχει πλήθος φυτοχημικών συστατικών, των οποίων η πρόσληψη έχει συνδεθεί με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερη κατηγορία αποτελούν οι γλυκοσινολάτες, συστατικά που έχει φανεί ότι ασκούν αντικαρκινική δράση και πιθανόν να προστατεύουν ενάντια στην εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα και του παχέος εντέρου.

Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πως η παρατεταμένη διάρκεια βρασμού ή μαγειρέματος του κουνουπιδιού, οδηγεί σε σημαντική μείωση της περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά συστατικά. Συνεπώς, για τη διατήρηση της υψηλής διατροφικής του αξίας, προτείνεται ο χρόνος μαγειρέματος να περιορίζεται στο ελάχιστο δυνατό.


neadiatrofis.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget