BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τι μπορεί να σημαίνει η λευκή γλώσσα στο παιδί – Μην το αμελήσετε...

Ένα λευκό επίχρισμα στη γλώσσα ενός παιδιού μπορεί να προκληθεί από διάφορες υποκείμενες παθήσεις.

Συχνά οι γονείς αναρωτιούνται εάν η λευκή γλώσσα στο παιδί είναι απλά το φυσιολογικό αποτέλεσμα από υπολείμματα τροφίμων, ή αν είναι κάτι πιο σοβαρό. Ένα απλό “σκούπισμα” της γλώσσας με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν το λευκό επίχρισμα φεύγει τόσο απλά. Αν δεν συμβεί αυτό, ή αν το σκούπισμα προκαλέσει ερεθισμό της γλώσσας, είναι πιθανό να υπάρχει κάποια λίγο πιο σοβαρή υποκείμενη αιτία για την λευκή γλώσσα. 

Στοματική μόλυνση ζύμης

Είναι μια κατάσταση που προκαλεί μια λευκή επίστρωση στη γλώσσα καθώς και λευκά μπαλώματα στο εσωτερικό των χειλιών, των μάγουλων και των ούλων. Είναι πιο συχνή σε βρέφη ηλικίας κάτω του ενός έτους, λόγω του ανώριμου ανοσοποιητικού τους συστήματος. Είναι μεταδοτική, ειδικά στα παιδιά που μοιράζονται μπουκάλια ή πιπίλες. Τα μεγαλύτερα παιδιά που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα από υποκείμενα νοσήματα μερικές φορές αναπτύσσουν μια μόλυνση ζύμης. Τα παιδιά που χρησιμοποιούν συσκευές εισπνοών κορτικοστεροειδών για το άσθμα είναι επίσης ευαίσθητα σε τέτοια μόλυνση.
 
Οστρακιά

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2004 στην επιστημονική επιθεώρηση American Family Physician, ένα από τα χαρακτηριστικά της οστρακιάς είναι και η λευκή γλώσσα με ανάγλυφη επιφάνεια, σαν να έχει μικρές κουκκίδες που προεξέχουν. Θα μοιάζει με ένα λευκό επίχρισμα και οι γευστικές απολήξεις από κάτω μπορεί να είναι ελαφρώς πρησμένες. Η λευκή επίστρωση που σχετίζεται με την οστρακιά σπανίως εμφανίζεται μόνη της. Τις περισσότερες φορές, τα παιδιά με οστρακιά θα εμφανίσουν επίσης και άλλα χαρακτηριστικά συμπτώματα όπως πυρετό, πονόλαιμο και εξάνθημα. 

“Γεωγραφική” γλώσσα

Μερικά παιδιά έχουν μια φυσιολογική μεταβολή στην εμφάνιση της γλώσσας που εμφανίζει σχέδια σαν “περιστροφικά άσπρα μπαλώματα”. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή και ως “γεωγραφική γλώσσα”, επειδή μοιάζει σαν να είναι ανάγλυφη απεικόνιση περιγράμματος χωρών σε έναν χάρτη. Ένα άρθρο του 2007 στην επιστημονική επιθεώρηση American Family Physician αναφέρει ότι η συχνότητα εμφάνισης της γεωγραφικής γλώσσας να είναι μεταξύ 1% και 3% του γενικού πληθυσμού. Η αιτία της γεωγραφικής γλώσσας είναι άγνωστη και δεν έχει απολύτως καμία σοβαρή συνέπεια. Τα περίεργα σχέδια στη λευκή γλώσσα του παιδιού μπορεί να αλλάξουν μορφή με την πάροδο του χρόνου. 

Ιός Κοξάκι (Coxsackie)

Είναι ένας ιός αρκετά συχνός στην παιδική ηλικία και έχει αποδειχτεί ότι προκαλεί συχνά λευκές κηλίδες στη γλώσσα. Πρόκειται για πραγματικά επώδυνες εξελκώσεις που προκαλούνται από τον ιό. Αυτές οι λευκές κηλίδες στη γλώσσα διαρκούν συνήθως τρεις έως πέντε ημέρες και υποχωρούν από μόνες τους, χωρίς καμία ιατρική παρέμβαση. Είναι μεταδοτική ασθένεια, οπότε τα παιδιά που έχουν τον ιό Κοξάκι θα πρέπει να μην έρχονται σε επαφή και να μην μοιράζονται ποτήρια, σκεύη κλπ με άλλα παιδιά.Πηγή: http://www.livestrong.com , https://www.iatropedia.gr


Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget