Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Tο τσάι βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου!!!

Πρόσφατη έρευνα με επικεφαλής ερευνητές του National University of Singapore (NUS) αποκάλυψε ότι όσοι πίνουν τακτικά τσάι έχουν καλύτερα ...

Πρόσφατη έρευνα με επικεφαλής ερευνητές του National University of Singapore (NUS) αποκάλυψε ότι όσοι πίνουν τακτικά τσάι έχουν καλύτερα οργανωμένες περιοχές του εγκεφάλου και αυτό συνδέεται με υγιή νοητική λειτουργία -σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν το ρόφημα. Η ανακάλυψη έγινε μετά την εξέταση νευροαπεικονιστικών στοιχείων 36 ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο Feng Lei, του NUS Yong Loo Lin School of Medicine, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα προσφέρουν τις πρώτες ενδείξεις για θετική συμβολή της κατανάλωσης τσαγιού στη δομή του εγκεφάλου και υποδεικνύουν ότι το τσάι αν καταναλώνεται τακτικά έχει προστατευτική επίδραση έναντι εξασθένησης της οργάνωσης του εγκεφάλου.

Στην έρευνα συμμετείχαν το University of Essex και το University of Cambridge, και τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Aging στις 14 Ιουνίου.

Οι ερευνητές επέλεξαν 36 ενήλικες 60 ετών και άνω και συνέλεξαν στοιχεία για την υγεία, τον τρόπο ζωής και την ευεξία τους. ΟΙ ηλικιωμένοι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν και σε νευροψυχολογικά τεστ και μαγνητικές τομογραφίες. Η έρευνα διήρκεσε από το 2015 έως το 2018.

Οι ερευνητές αφού ανέλυσαν τη νοητική επίδοση και τις απεικονιστικές εξετάσεις ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που κατανάλωναν είτε πράσινο είτε μαύρο τσάι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα για 25 χρόνια, είχαν εγκεφαλικές περιοχές που αλληλοσυνδέονταν με πιο αποτελεσματικό τρόπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια