BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους στα μάτια και πώς να τους αντιμετωπίσουμε

Η επιδερμίδα στην περιοχή κάτω από τα μάτια είναι αρκετά ευαίσθητη και λεπτή σε σύγκριση με τις άλλες περιοχές του προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι είναι και αρκετά επιρρεπής στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος, στην κόπωση και στη διαδικασία γήρανσης.

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους;

Κόπωση

Ο υπερβολικός ύπνος, η ακραία κόπωση ή το ξενύχτι μπορούν να προκαλέσουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται χλωμό και έτσι οι σκούροι ιστοί και τα αιμοφόρα αγγεία εμφανίζονται κάτω από το δέρμα σας. Η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να κάνει το δέρμα σας εκεί να συσσωρεύσει υγρά και έτσι να φαίνεται πρησμένο.
Ηλικία

Η φυσική γήρανση είναι άλλη μια συνηθισμένη αιτία των μαύρων κύκλων. Κι αυτό διότι η επιδερμίδα σας εκεί λεπταίνει και χάνετε το λίπος και το κολλαγόνο που συγκρατούν την ελαστικότητα.

Κούραση των ματιών

Οι πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή κάνουν τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τα μάτια σας να μεγαλώνουν και να διαστέλλονται. Έτσι, η επιδερμίδα σας σκουραίνει.
Αλλεργίες

Οι αλλεργικές αντιδράσεις και η ξηρότητα των ματιών επιδεινώνουν τους μαύρους κύκλους. Όταν έχετε μια αλλεργική αντίδραση, το σώμα σας απελευθερώνει ισταμίνες ως απόκριση στα βλαβερά βακτήρια. Αυτά είναι που κάνουν τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια σας να διαστέλλονται και να γίνονται πιο ορατά.

Αφυδάτωση

Μια κοινή αιτία των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Όταν το σώμα σας δεν λαμβάνει αρκετό νερό, τότε το δέμα κάτω από τα μάτια σας αρχίζει να φαίνεται χλωμό και σαν να βαθαίνει.

Υπερέκθεση στον ήλιο

Η υπερέκθεση στον ήλιο προκαλεί επιπλέον παραγωγή μελανίνης, η οποία δίνει και το σκούρο χρώμα στην επιδερμίδα σας.

Κληρονομικότητα

Το οικογενειακό ιστορικό παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σας. Μπορεί να κληρονομηθεί ως χαρακτηριστικό από την παιδική ακόμα ηλικία.

Θεραπείες

Κάποιοι τρόποι για να καταπολεμήσετε ή έστω να μειώσετε το μεγαλύτερο μέρος των μαύρων κύκλων είναι:

– Κρύα κομπρέσα

– Επιπλέον ώρες ύπνου

– Σηκώστε το κεφάλι σας με λίγα μαξιλάρια

– Κομπρέσα με χρησιμοποιημένα κρύα σακουλάκια τσαγιού

– Φαρμακευτικές κρέμες (κατά προτίμηση με φυσικά υλικά)

Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget