BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Θρεπτικά ρεβίθια με ντομάτες και σπανάκι...

Τα ρεβίθια είναι κάπως παρεξηγημένα όσπρια και δεν τα επιλέγουμε συχνά γιατί δεν γνωρίζουμε πώς να τα μαγειρέψουμε εκτός από την γνωστή και παραδοσιακή ρεβιθόσουπα. Όμως, βρίσκονται στη βάση της πυραμίδας στη Μεσογειακή διατροφή, κάτι που μαρτυρά ότι χρειάζεται να τα καταναλώνουμε σε εβδομαδιαία βάση.

Τα ρεβίθια περιέχουν σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών και συνεισφέρουν στη μείωση της χοληστερόλης. Αφθονία φυτικών ινών περιέχει και το σπανάκι, εκτός από σίδηρο. Αν λοιπόν δεν μπορείτε να σκεφτείτε εναλλακτικές λύσεις κατανάλωσης των ρεβιθιών, η παρακάτω συνταγή είναι η καλύτερη συνταγή, διότι είναι απλή, σύντομη και ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την εποχή του χρόνου.

Η συνταγή είναι χορτοφαγική και οι μερίδες που βγαίνουν είναι 4. Ο μέσος χρόνος μαγειρέματος είναι τα 25 λεπτά με προετοιμασία 10 λεπτών. Η θρεπτική αξία του πιάτου είναι: 145 θερμίδες, 6 γρ. λιπαρά, 17 γρ. υδατάνθρακες, 6 γρ. σάκχαρα, 5 γρ. φυτικές ίνες και 7 γρ. πρωτεΐνη.

Υλικά

– 1 κουταλιά ελαιόλαδο

– 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια

– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

– ½ δάχτυλο φρέσκια πιπερόριζα

– 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές τριμμένες (προαιρετικά)

– ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

– 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

– 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες

– 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτός

– 400 γραμμάρια ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα αν είναι από κονσέρβα ή αλλιώς προβρασμένα και στραγγισμένα αν είναι φρέσκα

– 200 γραμμάρια baby σπανάκι

– λίγο ψωμί, για το σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουοκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τις πιπεριές τσίλι (προαιρετικά) και ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να αλλάξουν χρώμα και το σκόρδο επίσης.

3. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και το κύμινο, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε στη συνέχεια τις κομμένες ντομάτες και προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, ύστερα σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.

4. Στο τέλος, προσθέτουμε τα προβρασμένα ρεβίθια στο τηγάνι με 300ml νερό. Σιγοβράστε για 10 λεπτά πριν ρίξετε και το σπανάκι. Σερβίρετε με λίγο φρυγανισμένο ψωμί.





Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget