BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κατσικάκι αυγολέμονο - Χορταστικό πιάτο για το τραπέζι σας!!!

Υλικά για 4-6 άτομα 

  • 800 γραμμάρια αγκινάρες
  • 1½ κιλό κατσικάκι, κομμένο σε μερίδες
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ¼ φλιτζανιού κούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ
  • ½ φλιτζανιού κούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά το κρέας μέσα και έξω και το στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας. Εν συνεχεία το αλατοπιπερώνετε καλά και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.
  2. Στη συνέχεια ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το κρέας μαζί με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο αφού ροδίσουν ρίχνετε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 60 λεπτά.
  3. Κατόπιν προσθέτετε τις αγκινάρες κι άλλο 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 50 λεπτά.
  4. Στύβετε τα λεμόνια για να πάρετε το χυμό τους. Στραγγίζετε το ζουμί του φαγητού.
  5. Φτιάχνετε το αυγολέμονο ως εξής: Δένετε το ζουμί του φαγητού με το αλεύρι ή το κορν φλάουρ σε μια μικρή κατσαρόλα.
  6. Έπειτα χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με το χυμό του λεμονιού και αλατοπίπερο.
  7. Προσθέτετε λίγο από το δεμένο ζουμί σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά και το λεμόνι και αδειάζετε το νέο μείγμα στη μικρή κατσαρόλα.
  8. Ανακατεύετε το αυγολέμονο μέχρι να δέσει.
  9. Περιχύνετε με το αυγολέμονο το φαγητό, κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρετε αμέσως.



Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget