BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Περισσότερο νερό σημαίνει και λιγότερα κιλά

Αμέτρητες έρευνες έχουν αποδείξει την αξία του νερού για την υγεία μας. Τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες επισημαίνουν άλλη μια ευεργετική ιδιότητα του νερού. Αδυνατίζει.

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Michigan στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν μελέτες σε περισσότερους από 9.500 εθελοντές, ηλικίας από 18 έως 64 ετών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Annals of Family Medicine, εδειξαν πως όσο καλύτερα ενυδατωμένοι ήταν οι εθελοντές, τόσο πιθανότερο ήταν να έχουν φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), δηλαδή και βάρος.

Ο ΔΜΣ υπολογίζεται όταν διαιρεθεί το νυν σωματικό βάρος (σε κιλά) με το τετράγωνο του ύψους (σε μέτρα). Οι φυσιολογικές τιμές κυμαίνονται μεταξύ 19 και 25. Από 25,1 έως και 29,9 σημαίνουν ότι το άτομο είναι υπέρβαρο, ενώ από 30 και πάνω σημαίνουν ότι είναι παχύσαρκο.

Τι σημαίνουν αυτά τα αποτελέσματα; Πως «το επίπεδο ενυδάτωσης του οργανισμού μπορεί να επηρεάζει το σωματικό βάρος», όπως δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Τάμι Τσανγκ.

Όπως γράφουν η δρ Τσανγκ και οι συνεργάτες της , η μελέτη τους έδειξε πως όσοι εθελοντές ήσαν ανεπαρκώς ενυδατωμένοι είχαν κατά μέσον όρο υψηλότερο ΔΜΣ σε σύγκριση με όσους ήταν καλά ενυδατωμένοι: οι πρώτοι είχαν μέσο ΔΜΣ ίσο με 29 kg/m2 και οι δεύτεροι ίσο με 28 kg/m2.

Η διαφορά αυτή μοιάζει μικρή, αλλά για τον μέσο άνθρωπο αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 5 επιπλέον κιλά, λένε οι ερευνητές.

Η μελέτη έδειξε ακόμα πως όσοι εθελοντές προσλάμβαναν ελλιπείς ποσότητες υγρών σε καθημερινή βάση είχαν κατά 50% περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι.

Η Δρ. Τσανγκ επισήμανε ότι οι παρατηρούμενες συσχετίσεις θα μπορούσαν να εξηγηθούν με διάφορους μηχανισμούς, όπως ότι η κατανάλωση άφθονου νερού προκαλεί αίσθημα κορεσμού της πείνας και έτσι μειώνει την πρόσληψη τροφής ή ότι κάποιος που προσλαμβάνει επαρκείς ποσότητες υγρών γενικώς από τη διατροφή του (δηλαδή και μέσω φρούτων, λαχανικών κ.λπ.) τείνει να ακολουθεί πιο υγιεινή διατροφή.

Ή αντιστρόφως μπορεί οι παχύσαρκοι άνθρωποι να μπερδεύουν τα μηνύματα που λαμβάνουν από τον οργανισμό τους και να τρώνε όταν στην πραγματικότητα διψάνε και θα έπρεπε να πιουν νερό.



Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget