Ελληνικός καφές και προστασία από το σάκχαρο - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ελληνικός καφές και προστασία από το σάκχαρο


Για όσους έχουν υψηλό σάκχαρο και πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ είναι σημαντικό η διατροφή τους να πληροί κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται, πέρα από τα στερεά τρόφιμα, και τα ροφήματα, με αποφυγή εκείνων που είναι πλούσια σε ζάχαρη. Ένα ερώτημα που πολλές φορές τίθεται από ανθρώπους που έχουν ως βασικό καθημερινό τους ρόφημα τον ελληνικό καφέ είναι, «μπορώ να πίνω ελληνικό καφέ;».

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ΝΑΙ, με κεφαλαία γράμματα, για δύο βασικούς λόγους :

1ο) Τα τελευταία χρόνια σημαντικά ερευνητικά στοιχεία έρχονται να πιστοποιήσουν την προστατευτική δράση του καφέ έναντι του διαβήτη τύπου ΙΙ, λόγω κυρίως των αντιοξειδωτικών που περιέχει. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ελληνικός καφές (είτε κανονικός είτε decaf) εμπεριέχει πολλά και σημαντικά αντιοξειδωτικά, όπως τα χλωρογενικά οξέα και οι μελανοϊδίνες.

2ο) Ο ελληνικός καφές πίνεται συνήθως με ελάχιστη ή καθόλου ζάχαρη. Κατά συνέπεια η περιεκτικότητά του σε απλά σάκχαρα, που μπορεί να μας επιβαρύνουν, είναι συνήθως πολύ μικρή έως μηδενική.

Αν λοιπόν έχετε υψηλό σάκχαρο πιείτε ελεύθερα τον ελληνικό καφέ σας, προσέχοντας την ποσότητα ζάχαρης που θα προσθέσετε. neadiatrofis.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου