Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Ελληνικός καφές και προστασία από το σάκχαρο

Για όσους έχουν υψηλό σάκχαρο και πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ είναι σημαντικό η διατροφή τους να πληροί κάποιες συγκεκριμένες...


Για όσους έχουν υψηλό σάκχαρο και πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ είναι σημαντικό η διατροφή τους να πληροί κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται, πέρα από τα στερεά τρόφιμα, και τα ροφήματα, με αποφυγή εκείνων που είναι πλούσια σε ζάχαρη. Ένα ερώτημα που πολλές φορές τίθεται από ανθρώπους που έχουν ως βασικό καθημερινό τους ρόφημα τον ελληνικό καφέ είναι, «μπορώ να πίνω ελληνικό καφέ;».

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ΝΑΙ, με κεφαλαία γράμματα, για δύο βασικούς λόγους :

1ο) Τα τελευταία χρόνια σημαντικά ερευνητικά στοιχεία έρχονται να πιστοποιήσουν την προστατευτική δράση του καφέ έναντι του διαβήτη τύπου ΙΙ, λόγω κυρίως των αντιοξειδωτικών που περιέχει. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ελληνικός καφές (είτε κανονικός είτε decaf) εμπεριέχει πολλά και σημαντικά αντιοξειδωτικά, όπως τα χλωρογενικά οξέα και οι μελανοϊδίνες.

2ο) Ο ελληνικός καφές πίνεται συνήθως με ελάχιστη ή καθόλου ζάχαρη. Κατά συνέπεια η περιεκτικότητά του σε απλά σάκχαρα, που μπορεί να μας επιβαρύνουν, είναι συνήθως πολύ μικρή έως μηδενική.

Αν λοιπόν έχετε υψηλό σάκχαρο πιείτε ελεύθερα τον ελληνικό καφέ σας, προσέχοντας την ποσότητα ζάχαρης που θα προσθέσετε.



 neadiatrofis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια