Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Υπέρταση: 5 βότανα που την μειώνουν αποτελεσματικά ...

Η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) είναι ο υπ' αριθμόν ένα παράγοντας κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή. Οι κ...

Η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) είναι ο υπ' αριθμόν ένα παράγοντας κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή.

Οι κυριότεροι παράγοντες που θέτουν ένα άτομο σε κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις αφορούν τις περισσότερες φορές τον τρόπο ζωής του. Παρόλο που γενετικοί παράγοντες μπορούν να κάνουν ένα άτομο πιο επιρρεπές σε καρδιαγγειακά προβλήματα, τα περισσότερα εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια μπορούν να προληφθούν μέσω της διατροφής και του τρόπου ζωής.


Προς αυτό τον σκοπό, υπάρχουν ορισμένα βότανα που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε αισθητά την υπέρταση και κατ' επέκταση τον κίνδυνο καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Ρίγανη

Η καρβακρόλη που περιέχει είναι ένα ενεργό συστατικό που είναι γνωστό ότι μειώνει την πίεση του αίματος και την φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων. Είναι εναλλακτική λύση στο αλάτι ως καρύκευμα σε φαγητά, ενώ το έλαιο ρίγανης μπορεί επίσης να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.

Βασιλικός

Το άγχος είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στην υπέρταση και ο βασιλικός βοηθάει στην μείωση του στρες στον οργανισμό και τις βιοχημικές επιπτώσεις που αυτό επιφέρει.

Λεβάντα

Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι το άρωμα της λεβάντας ηρεμεί το πεπτικό σύστημα, αλλά το αιθέριο έλαιο για μασάζ στο σώμα μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα. Η λεβάντα λειτουργεί ως αγγειοδιασταλτικό, χαλαρώνοντας και διευρύνοντας τα αιμοφόρα αγγεία. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα τσάι από φύλλα λεβάντας, το οποίο όχι μόνο θα μειώσει την αρτηριακή σας πίεση, αλλά μπορεί να ανακουφίσει το στομάχι σας και να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Βαλεριάνα

Η ρίζα από βαλεριάνα περιέχει ένα φυσικό ηρεμιστικό που βοηθά στην χαλάρωση των μυών και των αρτηριών του σώματος. Μια μικρή ημερήσια δόση από ρίζα βαλεριάνας σε μορφή τσαγιού μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα συνολικά επίπεδα του στρες στο οργανισμό, να έχετε καλύτερο ύπνο και να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση.

Κανέλα

Η κανέλα είναι από τα καλύτερα μπαχαρικά (δεν είναι πράσινο βότανο, αλλά ανήκει στην ίδια οικογένεια) για την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Οι διαβητικοί χρησιμοποιούν την κανέλα για εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.



onmed.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια