Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Πόσο ψάρι πρέπει να καταναλώνουμε για να έχουμε υγιή καρδιά...

Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την υγεία της καρδιάς μας και να μειώσουμε τις πιθανότητες για κάποιο καρδιακό νόσημα, τότε όπως αναφέρει συμβουλή από την Αμερικανική Ένωση για την Καρδιά, πρέπει να καταναλώνουμε συχνά ψάρι!
Συγκεκριμένα, θα ήταν σώφρον να συμπεριλάβετε στο εβδομαδιαίο μενού σας μία έως δύο μερίδες την εβδομάδα (ιδανικά 104 το χρόνο!) από… ψάρι!

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη οδηγία/συμβουλή από την Αμερικανική Ένωση για την Καρδιά (American Heart Association – AHA), σύμφωνα με σχετική της δημοσίευσητον Μάιο του 2018. Οι συστάσεις για τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση ψαριών βασίζονται σε ανάλυση επιμέρους ερευνών, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την προηγούμενη σχετική έκθεση της AHA το 2002.

Που κατέληξαν οι ερευνητές για το ψάρι και την καρδιακή υγεία
Συγκεκριμένα, λέει μια ομάδα ειδικών διατροφολόγων, πρέπει να τρώμε μη-τηγανητά λιπαρά ψάρια, όπως σολομό, ρέγκα, σκουμπρί, τόνο, σαρδέλες και πέστροφα.

Αυτοί οι τύποι ψαριών έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε σύγκριση με θαλασσινά, όπως γαρίδες, χτένια και γάδος.

Είναι επίσης καλές πηγές πρωτεϊνών και βιταμινών. Η προσθήκη μιας μερίδας 100 γραμμαρίων από ψάρι δύο φορές την εβδομάδα μπορεί επίσης να σημαίνει ότι θα καταναλώνετε 104 λιγότερες μερίδες ετησίως από τρόφιμα που είναι λιγότερο υγιή για την καρδιά, όπως κόκκινο κρέας, που έχει περισσότερα κακά λιπαρά, τα οποία φράζουν τις αρτηρίες.

Αν ανησυχείτε για τον υδράργυρο, που βρίσκεται σε κάποιο βαθμό στα περισσότερα θαλασσινά, οι ερευνητές επισημαίνουν, ότι τα καρδιαγγειακά οφέλη από την κατανάλωση ψαριών αντισταθμίζουν τους σχετικούς κινδύνους, ειδικά εάν αλλάζετε τα είδη των ψαριών στη διατροφή σας.


Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget