BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Σπιτικό τσουρέκι με γέμιση από πραλίνα φουντουκιού..

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 350 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 300 γρ γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 80 γρ μαγιά νωπή
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι για τσουρέκι
  • 1 βαζάκι πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε περίπου ½ φλιτζάνι γάλα και διαλύουμε σε αυτό τη μαγιά. Το γάλα θα πρέπει να είναι σε τέτοια θερμοκρασία ώστε να μπορούμε να βουτήξουμε μέσα το χέρι μας.

Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Φτιάχνουμε μια πολύ μαλακή ζύμη την οποία σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. 

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και μετά το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τη ζύμη που αφήσαμε να φουσκώσει, μετά το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι και τη μαστίχα αλεσμένα σε σκόνη, και ανακατεύουμε καλά. 

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μόλις γίνει αυτό την πατάμε με το χέρι μας να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας και να καθίσει. Την ξαναβάζουμε σε ζεστό μέρος και μόλις ξαναφουσκώσει την ξεσκεπάζουμε και την πατάμε και πάλι με το χέρι μας. 

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για συνολικά 4-5 φορές. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 6 ίσα μέρη. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα χονδρό φύλλο. Στο εσωτερικό των έξι συνολικά φύλλων που ανοίξαμε αλείφουμε πραλίνα φουντουκού, αλλά όχι μέχρι τις άκρες. 

Στη συνέχεια κάνουμε το κάθε φύλλο ρολό, ώστε να κλείσει στο εσωτερικό του τη γέμιση. Το κάθε ρολό, το στρίβουμε σε πλεξούδα ώστε να πάρει το κλασικό σχήμα του τσουρεκιού και το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Σκεπάζουμε τα τσουρέκια μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και μόλις γίνει αυτό τα περνάμε σε όλη την επιφάνειά τους με αυγό χτυπημένο καλά και αραιωμένο με ελάχιστο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. 

Χρειάζονται περίπου 25 λεπτά.


 neadiatrofis.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget