Θα απολαύσετε τις σουπιές στην κατσαρόλα με κριθαράκι μαζί με ένα ποτήρι ουζάκι
Συστατικά:
- 1,5 κιλό σουπιές
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 πράσα ψιλοκομμένα
- 4 ντομάτες χοντροκομμένες
- μισό ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι του κρασιού λε4υκό κρασί
- 500 γρ κριθαράκι
- λίγο θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Οδηγίες:
- Καθαρίζω τις σουπιές, τις πλένω με άφθονο νερό και τις στραγγίζω καλά.
- Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζω στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα πράσα για 3 λεπτά.
- Προσθέτω τις σουπιές κομμένες σε ροδέλες και μετά από λίγο σβήνω με το κρασί.
- Προσθέτω τις ντομάτες το θυμάρι αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
- ανακατεύω και αφήνω να ψηθούν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα.
- Βράζω χωριστά το κριθαράκι, το σουρώνω και ανακατεύω με λίγο ελαιόλαδο.
- Όταν ψηθούν οι σουπιές προσθέτω το κριθαράκι και ανακατεύω ελαφρά για να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Σερβίρω το φαγητό με φρεσκοκομμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μάραθο.
Δεν υπάρχουν σχόλια