ΥΛΙΚΑ
1 μπακαλιάρο (1 φύλλο)
8 πατάτες (1 κιλό), κομμένες σε ροδέλες
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
6 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4 φύλλα δάφνη
5 ντομάτες (μισό κιλό), αλεσμένες
250 ml. ελαιόλαδο
Βαθμός Δυσκολίας
Μέτρια
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλίαρο ξεπλένοντάς τον καλά και αφήνοντάς τον σε άφθονο νερό -που ιδανικά το αλλάζουμε κάθε 3-4 ώρες-, για ένα 24ωρο.
Στρώνουμε πατάτες σε ένα ταψί (κρατάμε μερικές για να τις χρησιμοποιήσουμε αργότερα) και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και λίγο μαϊντανό.
Από πάνω τοποθετούμε τον μπακαλιάρο (αφού τον έχουμε ξεπλύνει άλλη μια φορά) και τον πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, λίγο σκόρδο και όλο το κρεμμύδι.
Σκορπάμε τα δαφνόφυλλα σε όλο το ταψί και στρώνουμε απο πάνω τις υπόλοιπες πατάτες πασαπλίζοντας ξανά με αλάτι, πιπέρι, την υπόλοιπη ρίγανη, τον υπόλοιπο μαϊντανό και το υπόλοιπο σκόρδο.
Τέλος, προσθέτουμε τις αλεσμένες ντομάτες και το λάδι και ψήνουμε στο φούρνο έως ότου ψηθεί και ροδίσει ο μπακαλιάρος.
Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος εξατμιστούν τα υγρά από το ταψί, προσθέτουμε ζεστό νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου