BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μπακαλιάρος πλακί




ΥΛΙΚΑ

1 μπακαλιάρο (1 φύλλο)

8 πατάτες (1 κιλό), κομμένες σε ροδέλες

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

6 κ.γ. ξερή ρίγανη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

4 φύλλα δάφνη

5 ντομάτες (μισό κιλό), αλεσμένες

250 ml. ελαιόλαδο


Βαθμός Δυσκολίας
Μέτρια

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλίαρο ξεπλένοντάς τον καλά και αφήνοντάς τον σε άφθονο νερό -που ιδανικά το αλλάζουμε κάθε 3-4 ώρες-, για ένα 24ωρο.

Στρώνουμε πατάτες σε ένα ταψί (κρατάμε μερικές για να τις χρησιμοποιήσουμε αργότερα) και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και λίγο μαϊντανό.

Από πάνω τοποθετούμε τον μπακαλιάρο (αφού τον έχουμε ξεπλύνει άλλη μια φορά) και τον πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, λίγο σκόρδο και όλο το κρεμμύδι.

Σκορπάμε τα δαφνόφυλλα σε όλο το ταψί και στρώνουμε απο πάνω τις υπόλοιπες πατάτες πασαπλίζοντας ξανά με αλάτι, πιπέρι, την υπόλοιπη ρίγανη, τον υπόλοιπο μαϊντανό και το υπόλοιπο σκόρδο.

Τέλος, προσθέτουμε τις αλεσμένες ντομάτες και το λάδι και ψήνουμε στο φούρνο έως ότου ψηθεί και ροδίσει ο μπακαλιάρος.
Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος εξατμιστούν τα υγρά από το ταψί, προσθέτουμε ζεστό νερό.



Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget