Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Αντιφλεγμονώδεις και χορταστικές μπουκιές κουνουπιδιού με κουρκουμά...

Αν ψάχνετε ένα εύκολο, αλλά υγιεινό σνακ, αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για εσάς. Τα υλικά που χρειάζεστε δεν θέλουν προετοιμασία, εκτός από το κουνουπίδι που χρειάζεται προσεκτικό πλύσιμο πριν τη χρήση του. 

Εδώ συνδυάζεται υπέροχα με ένα από τα νοστιμότερα και πιο ευεργετικά μπαχαρικά στον κόσμο, τον κουρκουμά.


Ο κουρκουμάς έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε πολλούς πολιτισμούς στην Ανατολή και χρησιμοποιούταν ως βασικό συστατικό τόσο στα Κινεζικά παραδοσιακά συστήματα ιατρικής, όσο και στα Ινδικά. Η κουρκουμίνη έχει εξαιρετικά ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι η ουσία που δίνει το χαρακτηριστικό ζωντανό χρώμα στο μπαχαρικό.

Το κουνουπίδι από την άλλη μεριά είναι μια υπέροχη επιλογή λαχανικού από την οικογένεια των σταυρανθών με εξίσου σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αν αυτό δεν είναι το καλύτερο χορτοφαγικό και αντιφλεγμονώδες σνακ, τότε τι είναι;

Αντιφλεγμονώδεις μπουκιές κουνουπιδιού με κουρκουμά και καρύδα

Υλικά– 1 κουνουπίδι (τα άνθη του)
– 1 ½ κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας + 1 κουταλιά ακόμα για το τέλος (προαιρετικά)
– Λίγο τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
– 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κουρκουμά
– Μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού
– Λίγο αλάτι

Μέθοδος παρασκευής

1. Αν μπορείτε να ψήσετε στο γκριλ το κουνουπίδι, τότε προτιμήστε το αντί για το βράσιμο. Μπορείτε επίσης να το ψήσετε στο φούρνο (ίσως έχει και επιλογή γκριλ).

2. Κόψτε το κουνουπίδι σε μικρά κομματάκια και απλώστε τα πάνω σε ένα ταψάκι με χαρτί ψησίματος.

3. Προσθέστε λίγο έλαιο καρύδας στο κουνουπίδι (εκτός φυσικά αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο), ύστερα λίγο αλάτι και βάλτε το φούρνο. Αφήστε το για 10 λεπτά και ύστερα προσθέστε το χυμό λεμονιού.

4. Λίγο πριν το βγάλετε από το φούρνο, πασπαλίστε με το τζίντζερ και τον κουρκουμά και αφήστε το ξανά για λίγο στο φούρνο ώστε να κάνει μια λεπτή (και ιδιαίτερα νόστιμη) κρούστα από πάνω.


5. Αφήστε τις μπουκιές κουνουπιδιού να κρυώσουν για κάποια λεπτά, ώστε η κρούστα να σταθεροποιηθεί και τα μπαχαρικά να βγάλουν όλο το άρωμά τους. Απολαύστε.


enallaktikidrasi.com
07 Μαρτίου

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget