Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Η διατροφή ασπίδα προστασίας κατά των καρδιαγγειακών

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό European Journal of Epidemiology, δείχνει πως σχεδόν 1 στους 2 θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα στην Ευρώπη, οφείλεται στις «κακές» διατροφικές συνήθειες.
Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές συγκέντρωσαν δεδομένα από 51 χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, αναφορικά με τη συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια, και τις διατροφικές συνήθειες του πληθυσμού.

Αν και παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών, συνολικά, φάνηκε πως τουλάχιστον το 1/3 των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα θα μπορούσε να προληφθεί μέσα από την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Επιπλέον, η «ανθυγιεινή» διατροφή φάνηκε να συνδέεται ισχυρότερα με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε νεότερους άνδρες, ενώ στις γυναίκες παρατηρήθηκε το αντίθετο.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης είναι κρίσιμα για τη δημόσια υγεία και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση στρατηγικών πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κλείνοντας, σχολιάζουν πως θα πρέπει να «εκμεταλλευτούμε» περισσότερο τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η υιοθέτηση ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου, διαφορετικά τα καρδιαγγειακά νοσήματα θα είναι στο μέλλον αιτία για ακόμη περισσότερους θανάτους που θα μπορούσαν να προληφθούν.

neadiatrofis.gr*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα BIO OLYMPUS δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget