BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τα οφέλη του καφέ ραδικιού στην υγεία...

Ο καφές από ρίζα ραδικιού είναι υγιεινή εναλλακτική λύση στον καφέ;

Ο καφές από κιχώριο έχει γεύση καφέ, αλλά είναι φτιαγμένος από ρίζα κιχωρίου.

Είναι δημοφιλής καφές και χρησιμοποιείται από όσους προσπαθούν να μειώσουν την πρόσληψη καφεΐνης και μπορεί να συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση της φλεγμονής, η μείωση του σακχάρου στο αίμα και η βελτίωση της υγείας του πεπτικού.

Τι είναι ο καφές ραδικιού;

Ο καφές ραδικιού είναι ένα ρόφημα που φτιάχνεται από τις ρίζες του φυτού κιχωρίου, το οποίο είναι ψημένο, αλεσμένο και παρασκευάζεται, όπως ο καφές.

Το κιχώριο είναι ένα φυτό που ονομάζεται πικραλίδα και χαρακτηρίζεται από ένα σκληρό, τριχωτό στέλεχος, με ανοιχτά μωβ άνθη και φύλλα που χρησιμοποιούνται, συνήθως, στις σαλάτες.

Ο καφές ραδικιού είναι παρόμοιος με τον καφέ, αλλά έχει μια γεύση που συχνά περιγράφεται ως ελαφρώς ξυλώδης γεύση καρυδιού.

Χρησιμοποιείται είτε μόνος του είτε αναμειγνύεται με τον καφέ για να συμπληρώσει τη γεύση του.

Η ρίζα του ραδικιού περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά

Η ρίζα του κιχωρίου είναι το κύριο συστατικό στον καφέ.

Για να γίνει αυτό, η ρίζα του ακατέργαστου κιχωρίου ψιλοκόβεται, ψήνεται και παρασκευάζεται σε καφέ.

Αν και οι ποσότητες μπορούν να ποικίλουν, συνιστάται γενικά η χρήση περίπου 2 κουταλιών σούπας (περίπου 11 γραμμάρια) ρίζας κιχωρίου ανά 1 φλιτζάνι (235 χιλιοστόλιτρα) νερού.

Η ρίζα κιχωρίου (60 γραμμάρια) περιέχει τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά:

Θερμίδες: 44

Πρωτεΐνη: 0,8 γραμμάρια

Υδατάνθρακες: 10,5 γραμμάρια

Λίπος: 0,1 γραμμάρια

Ίνες: 0,9 γραμμάρια

Μαγγάνιο: 7% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Δόσης-ΣΗΔ

Βιταμίνη Β6: 7% της ΣΗΔ

Κάλιο: 5% της ΣΗΔ

Βιταμίνη C: 5% της ΣΗΔ

Φώσφορος: 4% της ΣΗΔ

Φυλλικό οξύ: 3% της ΣΗΔ

Η ρίζα του κιχωρίου είναι μια καλή πηγή ινουλίνης, ενός τύπου πρεβιοτικής ίνας που συνδέεται με αυξημένη απώλεια βάρους και βελτιωμένη υγεία του εντέρου.

Περιέχει, επίσης, μαγγάνιο και βιταμίνη Β6, δύο θρεπτικά συστατικά που συνδέονται με την υγεία του εγκεφάλου.

Ο καφές από ραδίκι είναι φτιαγμένος από τη ρίζα κιχωρίου και περιέχει ίνες, ινουλίνη, μαγγάνιο και βιταμίνη Β6.



Τα οφέλη του καφέ ραδικιού στην υγεία

-Βελτιώνει την πεπτική υγεία

Η ρίζα της κιχωρίου είναι μια καλή πηγή ινών, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του πεπτικού συστήματος.

Μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση του μικροβιώματος του εντέρου, το οποίο πιστεύεται ότι έχει ισχυρή επίδραση στην υγεία και την ασθένεια.

Αυτό συμβαίνει επειδή το κιχώριο περιέχει ίνες ινουλίνης, που είναι ένας τύπος προβιοτικού που προάγει την ανάπτυξη των ευεργετικών βακτηριδίων στο έντερο.

Τα συμπληρώματα με ινουλίνη μπορούν να αυξήσουν τη συγκέντρωση ορισμένων στελεχών υγιών βακτηρίων στο κόλον.

Το κιχώριο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργίας του εντέρου και στη μείωση της δυσκοιλιότητας. Άτομα με δυσκοιλιότητα που λαμβάνουν ινουλίνη κιχωρίου, ανακουφίζονται.

Η κατανάλωση κιχωρίου αποτοξινώνει τον οργανισμό.

-Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα


Η ρίζα του κιχωρίου περιέχει ινουλίνη, ένα είδος ίνας που έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στη βελτίωση του τρόπου μεταβολισμού των υδατανθράκων και μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που μεταφέρει τη ζάχαρη από το αίμα στους μύες και τους ιστούς, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο.

Η αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία εμφανίζεται με υψηλά επίπεδα ινσουλίνης για μεγάλες χρονικές περιόδους, μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα αυτής της ορμόνης και να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η ινουλίνη μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη. 10 γραμμάρια ινουλίνης ημερησίως βοηθούν να μειωθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά σχεδόν 8,5%.

-Βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής
Παρόλο που η φλεγμονή είναι μια φυσιολογική ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, πιστεύεται ότι η χρόνια φλεγμονή συμβάλλει σε παθήσεις, όπως η καρδιακή νόσος, ο διαβήτης και ο καρκίνος.

Η ρίζα κιχωρίου έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η ρίζα κιχωρίου μειώνει αρκετούς δείκτες φλεγμονής.

Ο καφές ραδικιού είναι φυσικός χωρίς καφεΐνη. Ο καφές ραδικιού είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσετε την πρόσληψη καφεΐνης.

Ο συνήθης καφές φτιάχνεται από κόκκους καφέ που ψήνονται, αλέθονται και παρασκευάζονται σε καφέ.

Ένα τυπικό φλιτζάνι καφέ περιέχει περίπου 95 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης, αν και αυτό μπορεί να ποικίλει.

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει ναυτία, άγχος, αίσθημα παλμών της καρδιάς, ανησυχία και αϋπνία.

Από την άλλη πλευρά, η ρίζα κιχωρίου είναι φυσική και χωρίς καφεΐνη. Για τον λόγο αυτό, ο καφές από κιχώριο αποτελεί εξαιρετικό υποκατάστατο του καφέ για όσους θέλουν να μειώσουν την πρόσληψη καφεΐνης.

Μερικοί άνθρωποι προσθέτουν ρίζα κιχωρίου σε ζεστό νερό για να πιουν ένα ρόφημα, χωρίς καφεΐνη, ενώ άλλοι το ανακατεύουν σε μια μικρή ποσότητα κανονικού καφέ για να απολαύσουν ένα ρόφημα χαμηλότερης περιεκτικότητας σε καφεΐνη.

Ο καφές ραδικιού μπορεί να προκαλέσειμ σπάνια, αλλεργία και μπορεί να καταναλώνεται από έγκυες γυναίκες, σε κανονικές ποσότητες και όχι υπερβολικές. Οι πολύ μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν αποβολή και αιμορραγία.



emedi.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget