Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Ρολό κιμά γεμιστό με αβγά - Χορταστική συνταγή για όλη την οικογένεια...

Υλικά για 4 άτομα
  • 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
  • 100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα στο μούλτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο μούλτι
  • 1 κ. σ. γάλα
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ. κάρυ
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5 αβγά βρασμένα, σφιχτά
  • 1/2 κρασοπότηρο κρασί
  • 1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Αρχικά σοτάρετε σε μια μικρή κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο λάδι.
  2. Προσθέτετε το σκόρδο, τη ντομάτα, τη ρίγανη, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε να πάρει μια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά και τον περιχύνετε με το γάλα και το λάδι.
  4. Κάνετε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτετε το ψωμί, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το αβγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.
  5. Ζυμώνετε το μείγμα καλά, το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για 60' να σφίξει.
  6. Λαδώνετε ένα μικρό ταψί, απλώνετε τον κιμά σχηματίζοντας ένα μακρόστενο οβάλ, που να χωράει και να σκεπάζει τα αβγά της γέμισης.
  7. Βάζετε τα αβγά στο κέντρο του κιμά σε σειρά, κολλητά το ένα στο άλλο.
  8. Τυλίγετε προσεχτικά το ρολό, έτσι ώστε να καλυφθούν τα αβγά και να έχει ομοιόμορφο σχήμα.
  9. Περιχύνετε το ρολό με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, λίγο λάδι και τέλος, ρίχνετε το κρασί.
  10. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, περίπου για 50- 55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το ρολό.
  11. Αφήνετε να κρυώσει λίγο το ρολό και κόβετε προσεχτικά σε φέτες.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από konradlew. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget