Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Καστανογιορτή στις 14 Οκτωβρίου στον Π. Παντελεήμονα...

Για 9η χρονιά διοργανώνεται την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην πλατεία του Παλαιού Παντελεήμονα, η Καστανογιορτή. Η γιορτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Διατροφής (16 Οκτωβρίου) από το Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου, την Κοιν. Σ. Επ. Παλιού Παντελεήμονα, τον Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νέου Παντελεήμονα, τους Κατοίκους και τους Επαγγελματίες του Νέου και Παλιού Παντελεήμονα και το Δημοτικό Σχολείο Ν. Παντελεήμονα με την υποστήριξη του Δήμου Δίου- Ολύμπου.
Μέσα από την γιορτή οι διοργανωτές στοχεύουν, να γνωρίσει η ευρύτερη περιοχή της Πιερίας (και όχι μόνο) την καστανιά, τα προϊόντα της και τις ασθένειες που την απειλούν

Να ενημερωθεί για τη διατροφική αξία του κάστανου μέσα από την ανάδειξή του ως τοπικό προϊόν, να αναδειχθούν οι διαφορετικές του χρήσεις και «όλοι μαζί να ανταμώσουμε στην τελευταία εκδήλωση του “Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2018 στον Παλιό Παντελεήμονα”, που για φέτος συντόνισαν οι “Φίλοι του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου” και η Κοιν.Σ.Επ. Π. Παντελεήμονα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά κάλεσμά τους τους

Η φετινή Καστανογιορτή θα περιλαμβάνει:

-Πεζοπορία το Σάββατο 13 Οκτωβρίου με ώρα συγκέντρωσης 10:30 το πρωί στην πλατεία του Παλιού Παντελεήμονα, αλλά και μουσική, ψήσιμο κάστανων, προσφορά τσίπουρου και γλυκών από κάστανα καθώς και εργαστήρια κατασκευών με πηλό, με κάστανα και με άλλα φυσικά υλικά, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην πλατεία το χωριού.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από konradlew. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget