Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Σπιτική μηλόπιτα

Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4-5 κ.σ. κρύο νερό

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 6 μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
  • ½ φλ. λάδι 

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μίξερ το αλεύρι με το αλάτι. 

  2. Σταδιακά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει ομοιογενής ζύμη.

  3.  Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τις φέτες των μήλων. 

  4. Κατόπιν πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. 

  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 1 ώρα.



Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από konradlew. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget