Υλικά για 2 άτομα 500 γρ καλαμάρια μέτρια καθαρισμένα 500γρ σπανάκι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 ρίζα φινόκιο σε φέτες 1 φλιτ...
Υλικά για 2 άτομα
Εκτέλεση
- 500 γρ καλαμάρια μέτρια καθαρισμένα
- 500γρ σπανάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ρίζα φινόκιο σε φέτες
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
- Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε μια γάστρα τοποθετούμε τα φύλλα από το σπανάκι καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα με το χέρι σε χονδρά κομμάτια, έτσι ώστε να καλύψουν όλο τον πυθμένα.
- Πασπαλίζουμε το σπανάκι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και επάνω στα λαχανικά τοποθετούμε τα καλαμάρια.
- Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο και στρώνουμε τις φέτες του φινόκιο πάνω στα καλαμάρια.
- Βάζουμε τη γάστρα σκεπασμένη σε προθερμασμένο φούρνο για 7-8 λεπτά.
- Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη την οποία έχουμε ανακατέψει προηγουμένως με το χυμό λεμόνι και ψήνουμε για ακόμη 5-10 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια