Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Αποτοξίνωση με φυσικό τρόπο από βαρέα μέταλλα και τοξίνες

Πολλές χρόνιες «ασθένειες» που δύσκολα αντιμετωπίζονται έχουν ως αιτία τους τις επιπτώσεις από τις περιβαλλοντικές τοξίνες, τα βαρέα μέτ...

Πολλές χρόνιες «ασθένειες» που δύσκολα αντιμετωπίζονται έχουν ως αιτία τους τις επιπτώσεις από τις περιβαλλοντικές τοξίνες, τα βαρέα μέταλλα, την κακή διατροφή, το κάπνισμα, τον καφέ, τα συντηρητικά τροφίμων και άλλους τοξικούς παράγοντες. Πιο συγκεκριμένα τα βαρέα μέταλλα Υδράργυρος, Μόλυβδος, Κάδμιο, Αλουμίνιο κ.α., τα παίρνουμε αθροιστικά με αυτά που τρώμε, πίνουμε και εισπνέουμε, όπως επίσης και από τα σφραγίσματα στα δόντια, από εμβόλια, από καλλυντικά και αρκούν ελάχιστες ποσότητες για να μας βλάψουν.
Οι περιβαλλοντικές τοξίνες όπως αμίαντος, PCB, διοξίνες, αρωματικοί υδρογονάνθρακες, DDT, μεταβολικοί DDE κ.α. συσσωρεύονται στους ιστούς, όπως ο νευρικός, ο συνδετικός, ο λιπώδης και έχουν αθροιστική δράση.
Παράλληλα οι τοξίνες από το ίδιο μας το παχύ έντερο, είτε λόγω αλλαγής της χλωρίδας, είτε λόγω κακής διατροφής ή λόγω σήψης, δυσβίωσης και κακών συνηθειών προσθέτουν επιπλέον τοξικότητα στον οργανισμό.

Επίσης σημαντικό μέρος από βαρέα μέταλλα και ουσίες μπορεί να διαπεράσει την κυτταρική μεμβράνη και να αποθηκευτεί στο κυτταρόπλασμα. Έτσι διαταράσσεται η διαπερατότητα της μεμβράνης και η λειτουργία των αντλιών, αλλά και η λειτουργία των οργανιδίων του κυττάρου.

Για αυτό σε κάθε θεραπευτική προσέγγιση η οποία προσανατολίζεται στα αίτια, θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη διάγνωση και στην αποτοξίνωση από βαρέα μέταλλα, χημικές ουσίες και τοξίνες.

Πολύ καλή δράση στην αποτοξίνωση των ιστών και των κυττάρων του σώματος επιτυγχάνεται από μια σειρά από φυσικές ουσίες, οι οποίες διαγνωσμένα παρουσιάζουν πολύ καλά αποτελέσματα:

Η Χλωρέλλα ενεργοποιεί το φυσικό μηχανισμό άμυνας του οργανισμού για την καταπολέμηση των βακτηρίων και των ιών, και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Η Χλωρέλλα έχει υψηλά επίπεδα απορροφητικότητας λόγω της κυτταρικής της δομής. Αποτελείται από Σελλουλόζη και είναι εξαιρετικά δύσπεπτη. Έτσι «κλειδώνει» τα βαρέα μέταλλα, αλλά και άλλες βλαβερές τοξίνες και ακαθαρσίες, οι οποίες αποβάλλονται με φυσικό τρόπο μέσω του εντέρου μας.
Το Άγριο Σκόρδο είναι αποτελεσματικό για τον καθαρισμό του αίματος, του στομάχου και των εντέρων. Απαλλάσσει τον οργανισμό από τα επίμονα κατάλοιπα του μεταβολισμού, καταστρέφει και απομακρύνει τις δηλητηριώδεις ουσίες, ιδιαίτερα από τον νευρικό ιστό, χρήσιμη ιδιότητα για αυτοάνοσες παθήσεις.

Ο Κορίανδρος είναι γενικά επωφελής για το νευρικό σύστημα. Χρησιμοποιείται θεραπευτικά ως βότανο που βοηθά και καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα. Έχει την ικανότητα να περνά τον αιματο-εγκεφαλιδικό φραγμό και να καθαρίζει τους ιστούς από τοξίνες, φαρμακευτικές ουσίες, χημικές ουσίες, βαρέα μέταλλα.
Tο Σίλυβο το Μαριανό προστατεύει το ήπαρ από την επίδραση των τοξινών και υποστηρίζει την ικανότητα ανάπλασης. Επίσης τονώνει την κυκλοφορία των χολικών υγρών. Το φυτό αυτό χρησιμοποιείται σε βλάβες που έχουν προκληθεί από τοξίνες (π.χ. από διαλυτικά, αλκοόλ), καθώς και για την υποστήριξη σε θεραπεία χρόνιων φλεγμονών του ήπατος ή σε περίπτωση κίρρωσης του ήπατος.
Το Turmeric (από τον κουρκουμά) έχει διαγνωσμένες εξαιρετικές πεπτικές ιδιότητες, παράλληλα με τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθά στην έκκριση χολικών αλάτων, τη διαλυτότητα της χολής και την έκκριση χολερυθρίνης και χοληστερίνης. Έχει δράση κατά της σπαστικής κολίτιδας του πεπτικού έλκους. Η Κουρκουμίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και θεωρείται ότι έχει αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση. Εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλλει στη θεραπεία του καρκίνου, του διαβήτη, των καρδιαγγειακών νόσων, της αρθρίτιδας και του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική ανασκόπηση Ινδών ερευνητών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Annamalai.
Η Σπιρουλίνα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά θρεπτικά συστατικά, έχει ιδιαίτερη δράση στην αποβολή τοξινών και βαρέων μετάλλων που επικάθονται στον συνδετικό ιστό. Η φυκοκυανίνη που περιέχει η Σπιρουλίνα συμβάλλει στον έλεγχο φλεγμονών και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κακοηθειών. «Η Σπιρουλίνα διεγείρει το τμήμα του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού ώστε να καταπολεμά ιούς, να μελετά το εσωτερικό των ιστών μας και να ανιχνεύει και να εξουδετερώνει καρκινικούς ιστούς», δηλώνει ο Dr Bradley.
Οι παραπάνω ουσίες όταν συνδυάζονται μεταξύ τους δίνουν ένα άριστο αποτέλεσμα, προσφέροντας βαθιά αποτοξίνωση του οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια