Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Τα οφέλη του να περπατάς ξυπόλυτος στην άμμο

Όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζουμε στο πέλμα (πλατυποδία, κοιλοποδία, άκανθα φτέρνας), τώρα το καλοκαίρι έχουμε μια μοναδική ευκαιρί...

Όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζουμε στο πέλμα (πλατυποδία, κοιλοποδία, άκανθα φτέρνας), τώρα το καλοκαίρι έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να ανακουφιστούμε: Το περπάτημα στην άμμο.

Λόγοι για να το δοκιμάσεις:
Επιτρέπει στο σώμα να γειωθεί. Πατώντας στο έδαφος με γυμνά πόδια μεταφέρονται στο σώμα σου ελεύθερα ηλεκτρόνια, τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Έτσι κινδυνεύεις λιγότερο από φλεγμονές και φθορές του οργανισμού. Με άλλα λόγια, μας κάνει να ξανανιώσουμε.
Ωφελεί την καρδιά, το δέρμα, τους μυς, τους τένοντες και τα οστά.

Βαδίζοντας σε στεγνή ή υγρή άμμο με αργή, απολαυστική κίνηση, γυμνάζουμε όλους τους μυς που στηρίζουν και κινούν το σώμα δίνοντας έμφαση στις γάμπες, τα πέλματα και τους γλουτούς. Προσοχή μη γίνεται κάτω από τον ήλιο.
Η κατανάλωση θερμίδων στο αμμουδερό βάδισμα είναι σχεδόν διπλάσια από ό,τι στην άσφαλτο.
Η άμμος προσφέρεται για παιχνίδι τόνωσης και ευεξίας των κάτω άκρων. Μπορούμε να περπατήσουμε πατώντας εναλλάξ στις μύτες και στις φτέρνες και να νιώσουμε τα πόδια σου να βουλιάζουν μέσα στους ευεργετικούς κόκκους της.
Το βάδισμα στην άμμο βοηθάει στη διαμόρφωση της καμάρας μικρών και μεγάλων.
Το πάτημα στη ζεστή άμμο κάνει καλό στην αρθρίτιδα. Σε ήπια μορφή της νόσου, θεωρείται ότι ελαχιστοποιεί τους πόνους του βαδίσματος και τη φθορά των αρθρώσεων, αφού η άμμος μειώνει τους κραδασμούς του βαδίσματος. Επίσης ανακουφίζει τα πρησμένα πόδια όσων υποφέρουν από φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων.
Κάνει εξαιρετικό μασάζ σε όλο το πέλμα, ενώ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της πατούσας κάνοντας φυσική περιποίηση της επιδερμίδας.
Το περπάτημα στην ακροθαλασσιά, εκεί όπου σκάει το κύμα, ανακουφίζει το σώμα και την ψυχή, διώχνει το στρες και προσφέρει ένα μοναδικό αίσθημα ελευθερίας και επαφής με τη φύση.
Γίνεται κάτι παραπάνω από διασκέδαση, αν συνδυαστεί με την ανακάλυψη κοχυλιών και βότσαλων. Ακόμα, διατηρεί τις αισθήσεις σε εγρήγορση.
Τι να προσέξουμε:

• Δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε διανύοντας μεγάλες, κουραστικές αποστάσεις.
• Βεβαιωνόμαστε ότι η άμμος στην οποία θα περπατήσουμε είναι καθαρή και απαλλαγμένη από αιχμηρά αντικείμενα, μεταλλικά καπάκια μπουκαλιών, αχινούς κλπ.
• Αν αντιμετωπίζουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας (π.χ. διαβήτη, καρδιολογικά ή μυοσκελετικά προβλήματα), καλύτερα να συμβουλευτούμε τον γιατρό, πριν επιχειρήσουμε να βαδίσουμε στην άμμο

Αμμοθεραπεία και ρευματικές παθήσεις

Αν υποφέρετε από αρθρίτιδα και άλλες ρευματικές παθήσεις δοκιμάστε τη λύση της αμμοθεραπείας –
Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια σε πολλά κέντρα θαλασσοθεραπείας της χώρας.
Αυτό που πρέπει αν κάνετε είναι να βυθιστείτε σε βάθος 25 εκατοστών και μήκος 2 μέτρων στην άμμο για περίπου 20- 30 λεπτά. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα σε ένα μόνο μέρος του σώματός σας μπορείτε να καλύψετε με άμμο μόνο αυτό το μέρος.
Η άμμος μεταδίδει θερμότητα χωρίς να προκαλεί εγκαύματα, κάτι που ευνοεί την καλή λειτουργία του αίματος και έχει αναλγητική δράση στις νευρικές απολήξεις.

Οι αμμοθεραπείες συνιστώνται σε ανθρώπους που πάσχουν από αρθροπάθειες, οστεοπόρωση, και σε μετατραυματικές περιόδους που αφορούν κατάγματα, εξαρθρώσεις και διαστρέμματα.
Πρέπει όμως να δώσετε βάση στα παρακάτω:
• Να προτιμάτε τις πρώτες πρωινές ώρες ή αργά το απόγευμα όταν η άμμος δεν είναι και τόσο καυτή.
• Διαλέξτε μία περιοχή που αν είναι σίγουρα στεγνή και καθαρή.
• Αν νιώσετε οποιαδήποτε δυσφορία, βγείτε αμέσως από την άμμο.
• Δεν συνιστούμε αμμοθεραπείες σε όποιον έχει ουλές ή εκδορές στο δέρμα του, φλεβίτιδα, ή υποφέρει από χαμηλή ή υψηλή αρτηριακή πίεση.


πηγες
http://www.inewsgr.com/

:govastileto.gr
https://www.bioathens.com/therapia-mesa-apo-tin-ammo/

Δεν υπάρχουν σχόλια