BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τα οφέλη από το μασάζ στην υγεία

Το μασάζ δεν είναι πολυτέλεια, αλλά θεραπεία για πολλές ασθένειες

Οι χειροπρακτικές θεραπείες χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση από τον πόνο και πολλές ασθένειες, εδώ και πολλά χρόνια.
Οι χειροπρακτικές θεραπείες χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των σκελετικών παθήσεων, όπως ο πόνος της μέσης και του αυχένα, ο πονοκέφαλος και η αρθρίτιδα.

Οι χειροπρακτικές θεραπείες είναι μια μορφή πίεσης στο σώμα.

Είναι το μασάζ, ο χειρισμός και κινητικότητα. Οι κινητικές θεραπείες βελτιώνουν την συνεργασία ανάμεσα στο μυοσκελετικό και το νευρικό σύστημα και βελτιώνουν τη σωματική λειτουργία, όπως η μέθοδος Φέλντενκραϊς και η τεχνική Αλεξάντερ. Οι παρενέργειες από τις χειροπρακτικές θεραπείες, όταν εφαρμόζονται σωστά και από ειδικούς, δεν είναι συχνές. Μπορεί, να υπάρχει τοπική δυσφορία και πολύ σπάνια σε χειρισμό της σπονδυλικής στήλης μπορεί να προκληθεί εγκεφαλικό.

Να κάνετε χειροπρακτικές θεραπείες μόνο με επαγγελματίες.


Τα οφέλη στην υγεία από το μασάζ

Το μασάζ μειώνει το άγχος και βοηθάει στην αντιμετώπιση πολλών παθήσεων.

Στο μασάζ γίνεται μάλαξη των μαλακών ιστών του σώματος (μυς, δέρμα, τένοντες) με τις άκρες των δαχτύλων, τα χέρια και τις γροθιές.

Το μασάζ πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες.


Το μασάζ χαλαρώνει, ανακουφίζει από την ένταση των μυών, διώχνει το άγχος και ανακουφίζει απο τους μυϊκούς πόνους, καταπραϋνει και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα οφέλη στην υγεία από το μασάζ:

-Ανακουφίζει από το άγχος. Το μασάζ μειώνει το άγχος στα παιδιά με κατάθλιψη, στις γυναίκες με νευρογενή ανορεξία, αλλά και το άγχος σε όλες τις ασθένειες. Μειώνει, ακόμη, το άγχος και τα συμπτώματα στέρησης σε όσους προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα.

-Είναι θεραπεία για τον καρκίνο. Οι καρκινοπαθείς που κάνουν τακτικά μασάζ έχουν λιγότερο πόνο, άγχος και κόπωση.

-Είναι ωφέλιμο για όσους έχουν διαβήτη. Όσοι έχουν διαβήτη και κάνουν μασάζ ρυθμίζουν καλύτερα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους.

-Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Με το μασάζ παρατηρείται αύξηση των φυσiκών κυττάρων του ανοσοποιητικού κι έτσι προστατεύεται ο οργανισμός από ιογενή, μικροβιακά και καρκινικά κύτταρα.

-Είναι αποτελεσματικό παυσίπονο. Ο πόνος μειώνεται σε ινομυαλγία, ημικρανίες, μετά από χειρουργική επέμβαση, σε πόνο στη μέση και τον αυχένα. Ακόμη, είναι αποτελεσματικό για πόνους στους μυς μετά την άσκηση, γιατί αυξάνει την ροή του αίματος σε αυτούς.

Για τα περισσότερα είδη μασάζ θα πρέπει να είστε γυμνοί, εκτός και αν κάνετε μασάζ μόνο στην πλάτη και απαιτείται να κάθεστε σε καρέκλα.

Ξαπλώνετε σε ένα τραπέζι με στρώμα και μπορεί να χρησιμοποιηθούν και μαξιλάρια για να χαλαρώνετε παντελώς.

Την ώρα που κάνετε μασάζ πρέπει να ακούτε απαλή μουσική.

Οι θεραπευτές χρησιμοποιούν έλαια και λοσιόν για να μειώνεται η τριβή κατά το μασάζ.

Αν κατά τη διάρκεια του μασάζ πονάτε μην διστάσετε να το πείτε στον θεραπευτή για να χαλαρώσει την πίεση. Όταν υπάρχουν κόμποι σε κάποια σημεία θα πονάτε και αυτό είναι φυσιολογικό.

Το μασάζ διαρκεί από 60-90 λεπτά.





Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget