BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο κρίνος της Παναγίας ( Χρήσιμες ιατρικές συνταγές )

Ο κρίνος της Παναγίας ή το κρίνον το λευκό ή Lilium candidum ή κρίνον ή βουρδολίπι ή κρίνο βασιλικό ή ίον ή αμβροσία ανήκει στην οικογένεια των Λιιλιίδων ή Λειριίδων. 

Είναι καλλωπιστικό φυτό με πολυετές, βολβώδες ρίζωμα, μέχρι 120 εκατοστά. Τα φύλλα του φυτρώνουν σε ροζέτα, γύρω από τη βάση του και είναι προμήκη. Αυτά του ανθοφόρου φυτού είναι μικρότερα, περίβλαστα και επαλλασσόμενα. Τα άνθη του είναι λευκά, πεντάλοβα χωνιά και βρίσκονται στην άκρη του ανθοφόρου βλαστού. Ανθίζει κατά την άνοιξη και το βρίσκετε σε κήπους. Ο λευκός κρίνος είναι ιθαγενές φυτό της Ανατολικής Μεσογείου.
Από αυτό φτιάχνεται άρωμα, το Λίριουμ.
Συμβολίζει την αγνότητα, την ελπίδα, την αρετή και τη σωφροσύνη.

Χρήσιμα μέρη λευκού κρίνου
Τα άνθη, τα φύλλα και οι βολβοί του.

Δραστικά συστατικά λευκού κρίνου
Περιέχουν αιθέριο έλαιο, που είναι διαλυτό στο νερό, οινόπνευμα και λάδι και οι βολβοί του περιέχουν πικρές ουσίες και βόριο.

Ιδιότητες κι ενδείξεις λευκού κρίνου
Τα άνθη του έχουν αντισηπτικές κι επουλωτικές ιδιότητες και χρησιμοποιούνται σε εγκαύματα, πληγές και δερματικά προβλήματα, όπως έκζεμα κ.ά.
Όλα τα μέρη του φυτού είναι μαλακτικά και ανοίγουν τα αποστήματα ακόμη και τα καρκινικά.
Οι βολβοί βράζονται με νερό και γάλα και γίνονται καταπλάσματα κατά της φλογώσεως και των πόνων των αποστημάτων, για τους καλόγερους, τις φλεγμονές, τις πληγές, τα σκασίματα, τις χιονίστρες, τις αιμορροϊδες, τα εγκαύματα και τις ραγάδες των θηλών.
Τα καταπλάσματα των βολβών χρησιμοποιούνται σε φλεγμονές, σε καλόγερους, σε χιονίστρες, σε πληγές , σε εγκαύματα, σε ραγισμένες θηλές των μαστών.
Οι ανθήρες είναι παυσίπονοι, αντισπασμωδικοί και εμμηναγωγοί. Σταματούν τους πόνους της κοιλιάς, των νεφρών και των δοντιών. 
Το λάδι που εξάγεται μετά το βράσιμο των βολβών είναι καλό για τα εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού.
Το απεσταγμένο νερό των κρίνων είναι καταπραϋντικό για το βήχα, τις νευρικές παθήσεις και τους γαστρικούς ερεθισμούς, αλλά και για τις ασθένειες των ματιών.
Το αιθέριο έλαιο θεραπεύει τις πληγές και τα εγκαύματα.

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με λευκό κρίνο
Για τα εγκαύματα, τις πληγές και τα δερματικά προβλήματα: Αφήνετε δέκα άνθη να χωνευτούν σε μισό λίτρο ελαιόλαδο για 40 ημέρες στον ήλιο, σουρώνετε και φυλάτε το λάδι. Με αυτό αλείφετε πρωί και βράδυ το δέρμα και το καλύπτετε με επίδεσμο, μέχρι να επουλωθεί η πληγή. Είναι και αναλγητικό.
Τα φύλλα του κρίνου πλυμμένα καλά και τσαλακωμένα στο χέρι, όταν τοποθετηθούν σε πυώδεις πληγές, αιματώματα και συρίγγια απορροφούν το πύο. Τα φύλλα πρέπει να αλλάζονται 3 φορές την ημέρα.
Οι βολβοί πολτοποιημένοι μπαίνουν κατάπλασμα σε κάλους, που μαλακώνουν και αφαιρούνται.
Οι βολβοί ψημένοι στο φούρνο ή βρασμένοι σε γάλα, πολτοποιημένοι, χρησιμοποιούνται σαν κατάπλασμα, για τη διάνοιξη πληγών με πύο και αιματωμάτων, σε παρανυχίδες και φουσκάλες και βοηθούν στη γρήγορη επούλωσή τους. 
Το αφέψημα των βολβών βοηθά στη λευκωματουρία και στις παθήσεις των νεφρών. Βράζετε 10 βολβούς σε 1 λίτρο νερό, μέχρι να μείνει το μισό, σουρώνετε και πίνετε 3 φορές την ημέρα από 1 φλιτζανάκι του καφέ.
Για να αυξηθεί το γάλα των λεχώνων βράζετε 4 βολβούς σε 1/2 λίτρο γάλα, σουρώνετε και η λεχώνα πίνει 4 κουταλιές σούπας την ημέρα.
Οι βολβοί λιωμένοι και δουλεμένοι με μέλι καταπολεμούν τις ρυτίδες σε μάσκα ομορφιάς. Την αφήνετε τη μάσκα για 2 ώρες και πλένετε το πρόσωπο με χλιαρό νερό.
Για τις ρυτίδες κάνετε κυκλικό μαζάζ με χυμό από τους βολβούς.
Το κρινόνερο το παίρνετε αφού βράσετε 120 γραμμάρια βολβούς σε 1/2 λίτρο νερό, μέχρι να μείνει το 1/3 του αρχικού νερού, σουρώνετε και φυλάτε στο ψυγείο και αυτό χρησιμοποιείται σαν λοσιόν για τις πανάδες στο πρόσωπο. Απλά, αλείφετε το πρόσωπο πρωί και βράδυ και αφήνετε να στεγνώσει.
Για τις πέτρες στα νεφρά και τη χολή: Βράζετε 50 γραμμάρια μήλα κυπαρισσιού, 50 γραμμάρια μαλλιά σιταριού, 5 βολβούς άσπρου κρίνου και 5 φυτά μαϊντανό με τις ρίζες σε 3 λίτρα νερό για 20 λεπτά, σουρώνετε και πίνετε 1 ποτηράκι του λικέρ 4 φορές την ημέρα, μέχρι να τελειώσει. Επαναλαμβάνετε μετά από 10 ημέρες τη συνταγή, πάλι για καλύτερα αποτελέσματα.
Αν βράσετε 2 λιωμένους βολβούς κρίνο λευκού σε μια κουταλιά ρυζάλευρου με 2 ποτήρια γάλα, το χρησιμοποιείτε σαν ζεστό κατάπλασμα, που ανανεώνεται κάθε 3 ώρες σε παρανυχίδες, αιματώματα, πληγές από άνθρακα, χιονίστρες, σκασμένο δέρμα και αποστήματα.
Άλλη συνταγή για τον ίδιο σκοπό: Ξεραίνετε τη ρίζα λευκού κρίνου στον ήλιο, την περνάτε σε κλωστή, τη λιώνετε, βάζετε μέλι και ανακατεύετε και τη βάζετε στην πληγή πολλές φορές την ημέρα κι αυτή επουλώνεται.




Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget