Βότανα που βελτιώνουν τη γνωστική ικανότητα

Ορισμένα φυτοχημικά και βότανα έχουν οφέλη για την καταπολέμηση της γνωσιακής παρακμής και της άνοιας.
Η χρήση ορισμένων φυτοχημικών και βοτάνων καθυστερεί την εμφάνιση και εξέλιξη νευροεκφυλιστικών και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία.

Τα βότανα για τη βελτίωση και διατήρηση της γνωστικής ικανότητας

Γκίνγκο Μπιλόμπα-Ginkgo biloba
Το εκχύλισμα Ginkgo biloba είναι μία από τις πιο καλές φυσικές ενώσεις για την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ. Το Ginkgo biloba είναι δυνητικά επωφελές για τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, των δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής και της κλινικής αξιολόγησης σε παγκόσμιο επίπεδο σε ασθενείς με ήπια γνωστική δυσλειτουργία.

Ρεσβερατρόλη-Vitis vinifera
Τα γνωστικά ελλείμματα αποδεικνύονται ότι συσχετίζονται με τα αυξημένα επίπεδα αντιδραστικού οξυγόνου (ROS) και  αζώτου. Το οξειδωτικό στρες προηγείται του σχηματισμού γεροντικών πλακών. Η ρεσβερατρόλη ασκεί ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που  είναι χρήσιμη στην πρόληψη της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ.

Κακάο-Theobroma Cacao
Οι φλαβανόλες που περιέχονται στο κακάο επηρεάζουν τόσο την ενδοθηλιακή αγγειακή λειτουργία όσο και την ευαισθησία στην ινσουλίνη μέσω μηχανισμών που εμπλέκουν το οξείδιο του αζώτου. Με το κακάο παρατηρούνται βελτιώσεις στη ροή του εγκεφαλικού αίματος και τη νευροαγγειακή σύζευξη. Μάλιστα, στη λειτουργική μαγνητική εγκεφάλου παρατηρούνται σημαντικές αυξήσεις στην περιφερειακή διάχυση στον εγκέφαλο, ιδιαίτερα στον πρόσθιο φλοιό του κόλπου και στον κεντρικό λειτουργικό φλοιό του βρεγματικού λοβού και αυτά τα ευρήματα σχετίζονται με βελτίωση των γνωστικών επιδόσεων.


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια