BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ενυδάτωση μαλλιών: Συμβουλές για λαμπερά μαλλιά σαν μετάξι!

Το σήμα κατατεθέν για κάθε γυναίκα δεν είναι άλλο, από τα μαλλιά της! Δεν έχει σημασία το μήκος ή το χτένισμα, αρκεί να είναι όμορφα και λαμπερά. Και το μυστικό γι’αυτή την υγιή όψη είναι η εντατική ενυδάτωση μαλλιών.
Υπάρχουν πολλές λύσεις για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας ενυδατωμένα και να αναζωογονήσουμε αυτά, που για καιρό έχουμε παραμελήσει.
Η σωστή ενυδάτωση μαλλιών

Συχνά, τα μαλλιά μοιάζουν ταλαιπωρημένα. Το καθημερινό styling, η κακή διατροφή, αλλά και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και οι επιβλαβείς ουσίες, όπως το χλώριο της πισίνας και το καυσαέριο, καταπονούν την τρίχα και την αποδυναμώνουν, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται θαμπά και ξηρά.  Πολλές καθημερινές συνήθειες,  όπως το συχνό και βίαιο βούρτσισμα ή το στέγνωμα με πιστολάκι, τα κάνουν να φαίνονται κουρασμένα και άτονα. Η τρίχα αφυδατώνεται, φριζάρει, και η άκρη της γίνεται όλο και πιο εύθραυστη, ώστε καταλήγει να σπάει.

Η σωστή ενυδάτωση της τρίχας είναι σημάδι υγείας για τον άνθρωπο. Τα μαλλιά δείχνουν υγιή, δυνατά και έχουν λάμψη και ζωντάνια. Ωστόσο, η σωστή περιποίηση ξεκινάει πρώτα από εμάς εσωτερικά και μετά εξωτερικά στην τρίχα. Η ουσιαστική ενυδάτωση μαλλιών απαιτεί αλλαγές και στις διατροφικές μας συνήθειες και στην φροντίδα της τρίχας. Με την απευθείας εφαρμογή προϊόντων ενυδάτωσης στα μαλλιά, τα αποτελέσματα είναι βραχυπρόθεσμα και το πιθανότερο είναι να επιστρέψουν στην πρότερη κακή κατάσταση τους.
Πως να ενυδατώσετε σε βάθος τα μαλλιά

Αυτό που χρειάζονται τα ταλαιπωρημένα και άτονα μαλλιά  είναι φροντίδα και καλή ενυδάτωση.  Για να γίνει αυτό με φυσικό τρόπο απαιτείται σταδιακή αλλαγή σε πολλές από τις συνήθειες που έχουμε αποκτήσει.

Πιο συγκεκριμένα:

Βελτιώστε την διατροφή σας

Τα μαλλιά με μεγάλη ξηρότητα αποτελούν δείγμα κακής διατροφής. Κάνοντας στροφή σε μια υγιή και ισορροπημένη διατροφή, φροντίζουμε για την καλή ποιότητα και της τρίχας και του τριχωτού της κεφαλής. Η σωστή ενυδάτωση μαλλιών χρειάζεται να εντάξουμε στη διατροφή μας περισσότερα φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνη Β. Οι ξηροί καρποί, τα όσπρια και το ελαιόλαδο περιέχουν χαλκό, μέταλλα και βιταμίνη Ε που βοηθούν στην ενίσχυση του χρώματος και της λάμψης των μαλλιών. 

Ο σολωμός, οι σαρδέλες, η πέστροφα, αλλά και το αβοκάντο περιέχουν μεγάλη ποσότητα λιπαρών οξέων, πολύ σημαντικών για την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα αυγά, τα πουλερικά και το κόκκινο κρέας είναι πλούσια σε πρωτεϊνες και τείνουν να αυξάνουν τον σίδηρο, ο οποίος διατηρεί ζωντανούς τους θύλακες των τριχών. Δεν ξεχνάμε, βέβαια, να πίνουμε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα. Για καλύτερη ενυδάτωση των μαλλιών μπορούμε να πάρουμε συμπληρώματα βιταμίνης 12, έχοντας συμβουλευτεί πάντα τον γιατρό μας.

Προϊόντα για ενυδάτωση μαλλιών ανάλογα με τον τύπο της τρίχας

Η σύνθεση ενός εξειδικευμένου σαμπουάν απαντά ακριβώς στις ανάγκες των μαλλιών σας, τα ενισχύει, τα ενυδατώνει και τα προστατεύει. Υπάρχουν προϊόντα για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, για λιπαρά, για λεπτά και άτονα, για βαμμένα μαλλιά κ.λπ. Ιδιαίτερα τα βαμμένα μαλλιά παρουσιάζουν πιο εύκολα ευαισθησία και χάνουν την ζωντάνια τους με τα λουσίματα. Τα σαμπουάν που προορίζονται για βαμμένα μαλλιά δημιουργούν ένα προστατευτικό στρώμα. 

Αυτό συγκρατεί τις χρωστικές και περιορίζει την ηλιακή ακτινοβολία που δέχεται η τρίχα,  ώστε να διατηρεί την απαλότητά της. Αντίστοιχα, οι κρέμες μαλλιών περιέχουν θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, πρωτεΐνες , ceramides κ.λπ, τα οποία επανορθώνουν τις φθορές της τρίχας, την ενυδατώνουν βαθιά και της χαρίζουν την χαμένη της απαλότητα και ελαστικότητα. Εφαρμόστε την στο μήκος και στις άκρες και αφήστε 5-15 λεπτά, ώστε να διεισδύσει και να ενυδατώσει την τρίχα. Τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν και πάλι την χαμένη τους λάμψη και ελαστικότητα.

Διατηρείστε ένα υγιές μήκος και προστατευτείτε από την ψαλίδα

Πράγματι, τα μακριά μαλλιά προσδίδουν χάρη σε μια γυναίκα. Ωστόσο, η ελλιπής φροντίδα των μαλλιών(conditioner, κρέμα μαλλιών) και  η συχνή υποβολή τους σε μεγάλες θερμοκρασίες (πιστολάκι, σίδερο) καταστρέφουν τις άκρες και δημιουργούν ψαλίδα. Η καλύτερη λύση γι’αυτό είναι το τακτικό κούρεμα στις άκρες . Επιπλέον, λίγο conditioner μετά το λούσιμο, λειαίνει την τρίχα και μειώνει την τριβή στο σκούπισμα και το στέγνωμα.

Προσέξτε τις διαφορετικές τεχνικές περιποίησης μαλλιών

Τα προϊόντα styling σε συνδυασμό με την θερμότητα, τα χημικά και τις χρωστικές των βαφών, τα συχνά χτενίσματα και το βίαιο βούρτσισμα, ταλαιπωρούν και αποδυναμώνουν τα μαλλιά. Χτενίσματα, όπως σφιχτές κοτσίδες και κότσοι σπάνε την τρίχα, καθώς μειώνουν την αντοχή και την ελαστικότητά της. Ως αποτέλεσμα, η τρίχα αφυδατώνεται, γίνεται εύθραυστη και πέφτει. Για να αποτρέψουμε αυτό το γεγονός, καλό είναι να αποφεύγουμε τις τεχνικές εργασίες και να χρησιμοποιούμε σαμπουάν που αναζωογονούν και ενισχύουν την ρίζα της τρίχας.

Προστατευόμαστε από τον ήλιο και το κρύο

Οι ακραίες θερμοκρασίες ταλαιπωρούν πολύ τα μαλλιά σε βάθος χρόνου. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, φροντίζουμε να  περιορίσουμε την έκθεση μας στον ήλιο και φοράμε πάντα καπέλο. Μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποιούμε μάσκα μαλλιών για βαθιά ενυδάτωση και θρέψη και αποφεύγουμε να κάνουμε πιστολάκι. Τον χειμώνα, αντίστοιχα, φροντίζουμε όσο περισσότερο μπορούμε τα μαλλιά μας, για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις εναλλαγές της θερμοκρασίας.

Φυσική ενυδάτωση μαλλιών

Αν και στο εμπόριο θα βρείτε πολλά προϊόντα για ενυδάτωση μαλλιών, μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας με φυσικό τρόπο το δικό σας ελιξίριο μαλλιών. Υπάρχουν πολλές συνταγές που περιποιούνται και ενυδατώνουν τα μαλλιά, τα προστατεύουν και τους χαρίζουν την χαμένη τους λάμψη, χωρίς χημικά και parabens. Λίγα λεπτά από το χρόνο σας, θα σας βοηθήσουν να περιποιηθείτε μόνοι σας τον εαυτό σας.

Μάσκα με ελαιόλαδο, μέλι και αυγό για βαθιά ενυδάτωση μαλλιών

Θα χρειαστείτε:
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • σελοφάν για το τύλιγμα
Το ελαιόλαδο και το μέλι προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και ελαστικότητα, ενώ το αυγό συμβάλλει στην αναδόμηση της τρίχας.

Διαδικασία:

Ανακατεύουμε τα υλικά και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα από τη ρίζα μέχρι την άκρη της τρίχας, σε στεγνά μαλλιά. Μετά την εφαρμογή, τυλίγουμε με σελοφάν και αφήνουμε το μείγμα να δράσει για 1 ώρα. Το σελοφάν συσσωρεύει την θερμότητα που διαχέεται από το τριχωτό της κεφαλής, ώστε το μείγμα να δράσει βαθιά στην τρίχα, χάρη στα ανοιχτά της λέπια (περιτρίχια). Κατόπιν, ξεβγάζουμε με νερό και στη συνέχεια λουζόμαστε με σαμπουάν. Μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία σε 15 μέρες.

Μάσκα για αναδόμηση και ενυδάτωση μαλλιών

Θα χρειαστείτε:
  • 1 μπανάνα
  • 1 αβοκάντο
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. γάλα
Η μπανάνα επαναφέρει τη χαμένη λάμψη των μαλλιών, ενώ το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, αναδομώντας την τρίχα. Το λάδι καρύδας θρέφει και ενυδατώνει σε βάθος, το γάλα αναπτύσσει την τρίχα  και το μέλι σφραγίζει την υγρασία, ώστε τα μαλλιά να παραμείνουν ενυδατωμένα.

Διαδικασία:


Αναμειγνύουμε τα υλικά σε ένα μπλέντερ και απλώνουμε στη ρίζα κατά μήκος της στεγνής τρίχας. Τυλίγουμε τα μαλλιά σε κότσο και αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για 30 λεπτά. Ξεπλένουμε τα μαλλιά με χλιαρό νερό και στη συνέχεια με σαμπουάν. Μπορούμε να επαναλάβουμε, αντίστοιχα, τη διαδικασία μετά από δύο εβδομάδες για καλύτερα αποτελέσματα.



Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget