Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Γιατί τα φυτά είναι καλύτερα από τα χημικά

Η επιστροφή στην αγνότητα της φύσης είναι γεγονός.

Τα φυτικά φάρμακα είναι σίγουρα, είναι αποτελεσματικά και δεν έχουν παρενέργειες.

Γιατί φυτικά και όχι χημικά...
-Στην φυτοθεραπεία γίνεται προσεκτική επιλογή του είδους, του δραστικού μέρους του φυτού (ρίζα, άνθος, μίσχος, φύλλο, καρπός), του τρόπου καλλιέργειας (έκθεση στον ήλιο, έδαφος, κλίμα) και της κατάλληλης περιόδου για την σοδειά. Στη συνέχεια τα φυτά ελέγχονται με διάφορες μεθόδους για την σταθερή περιεκτικότητά τους σε δραστικά συστατικά.
-Τα χημικά φάρμακα συντίθενται από μία κατηγορία μορίων. Αντίθετα στα φυτά υπάρχουν πολλά διαφορετικά μόρια που βρίσκονται σε αρμονία. Κάποια μόρια έχουν π.χ αντιφλεγμονώδη δράση, κάποια άλλα μεταφέρουν τα ενεργά συστατικά στο σημείο της φλεγμονής και κάποια άλλα προστατεύουν από τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Έτσι ενώ τα χημικά έχουν μία δράση τα φυτικά έχουν μόνιμες έντονες αλληλεπιδράσεις ανάμεσα σε μια ποικιλία συστατικών που δρουν συνεργιστικά.
-Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη ποιότητα και ποσότητα αυτών των δραστικών συστατικών, τα φυτά μετατρέπονται σε σκόνη με κρυοθρυμματισμό. Ο κρυοθρυμματισμός είναι η μετατροπή σε πούδρα του μέρους του φυτού που περιέχει τα δραστικά συστατικά σε εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία σε ατμόσφαιρα υγρού αζώτου. Το άζωτο που είναι χημικά αδρανές και υπάρχει και φυσικά στον αέρα, προστατεύει τα συστατικά των φυτών από την οξείδωση του αέρα, ενώ το κρύο αποτρέπει την υποβάθμιση των ιδιοτήτων που προκαλείται από συμβατική άλεση εξαιτίας της θερμότητας. Έτσι όλες οι ευαίσθητες ουσίες, όπως βιταμίνες, ένζυμα και πτητικές ουσίες δεν υποβαθμίζονται από την ζέστη και συλλέγεται έτσι μια εξαιρετικά λεπτή και ομοιογενή σκόνη. 
-Εκτός από την συνολική σκόνη υπάρχουν, βέβαια και τα αφεψήματα και τα ξερά εκχυλίσματα, τα οποία έχουν και αυτά την αξία τους. Βέβαια η συνολική σκόνη θεωρείται πάντα πιο αποτελεσματική, γιατί έτσι εξασφαλίζεται η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα, γιατί στη συνολική σκόνη υπάρχουν όλα τα δραστικά συστατικά του φυτού που δρουν συνεργιστικά. Στη συνέχεια η συνολική σκόνη που είναι πιο κοντά στην φυσική κατάσταση του φυτού τοποθετείται σε κάψουλες κυτταρίνης. Η κυτταρίνη είναι μια φυσική ουσία που υπάρχει σε όλα τα φυτά.
Τα φυτικά φάρμακα σέβονται την υγεία του ανθρώπου, δρώντας με φυσικότητα, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.
Πηγή
16 Ιουνίου

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget