Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Τριών ειδών σουβλάκια μαριναρισμένα με θυμάρι, λεμόνι και λάδι

Υλικά
  • 1 κιλό αρνί μπούτι ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο σε κύβους
  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά σε κύβους
  • μερικά κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • χυμό και ξύσμα από 3 ζουμερά λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Κόβετε τα κρέατα σε μικρές μπουκίτσες και τα περνάτε ανά είδος σε ξύλινα καλαμάκια που έχετε μουλιάσει για καμιά ωρίτσα. Φτιάχνετε τριών ειδών σουβλάκια και τα βάζετε σε τρία διαφορετικά μπολ.

Μαδάτε τα φύλλα από τα κλαράκια του φρέσκου θυμαριού και τα βάζετε σε ένα πιατάκι.

Περιχύνετε τα σουβλάκια με το ελαιόλαδο και αμέσως μετά με το χυμό λεμονιών μοιράζοντας τις ποσότητες ανάλογα. Πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια θυμαριού, σκορπίζετε επάνω τους το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνετε. Τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2-3 ώρες φροντίζοντας να το γυρίσετε 2 φορές τουλάχιστον στο ενδιάμεσο.

Ανάβετε ψησταριά στο μπαλκόνι ή απλώς το γκριλ του φούρνου σας στους 220°C. Μόλις ζεσταθεί καλά ο φούρνος, βγάζετε τα σουβλάκια από το ψυγείο, τυλίγετε το ξύλινο μέρος με λίγο αλουμινόχαρτο για να μην καεί στο φούρνο και τα βάζετε να ψηθούν στη σχάρα σε κάποια σκάλα ψηλά. Στα 7-8 λεπτά τα γυρίζετε για να ψηθούν και από την άλλη μεριά. Τα σερβίρετε συνοδεία μιας πλούσιας σαλάτας, πατάτες τηγανιτές ή ψητές και διάφορες σάλτσες και ντιπ της επιλογής σας
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από konradlew. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget