BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πρόπολη έναι ισχυρό αντιβιοτικό.

Η πρόπολη είναι μια φυσική ρητίνη που συλλέγεται και τροποποιείται από τις μέλισσες.
Από τους αρχαίους χρόνους έχει χρησιμοποιηθεί ως ένας χημειοθεραπευτικός παράγοντας.

Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες της πρόπολης έχουν αξιολογηθεί σε Gram θετικά βακτήρια (Staphylococcus sp., Streptococcus sp., Nocardia asteroides και Rhodococcus equi), σε Gram αρνητικά (Escherichia coli, Salmonella sp., Proteus mirabilis και Pseudomonas aeruginosa). Εκτιμάται ότι είναι δραστική στο 92,6% των θετικών κατά Gram και στο 42,5% των αρνητικών κατά Gram στελεχών.
Η πρόπολη έχει αντιοξειδωτικές, ακτινοπροστατευτικές, και ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες.
Η πρόπολη έχει αντιβακτηριακή δραστικότητα:  σε Gram-θετικά βακτήρια,  στο Mycobacterium tuberculosis, και σε πρωτόζωα.
Η πρόπολη βελτιώνει την πνευματική λειτουργία και παρατείνει τη ζωή των ηλικιωμένων.
Η πρόπολη έχει αναγεννητική δράση στα οστά, και τον αρθρικό χόνδρο και επιταχύνει τις διαδικασίες επούλωσης του κατεστραμμένου χόνδρου και ενισχύει την οστεοποίηση σε φλεγμονώδεις και εκφυλιστικές νόσους.
Η πρόπολη είναι φάρμακο και για τον  Staphylococcus aureus.
Η πρόπολη είναι κατάλληλη για τη χρόνια βρογχίτιδα και βελτιώνει τους ανοσολογικούς και βιοχημικούς δείκτες των ασθενών.
Σε άσηπτη νέκρωση του μηριαίου οστού η ενδοαρθρική έγχυση πρόπολης, ειδικά σε προχωρημένα στάδια της νέκρωσης (ΙΙΙ-IV) είναι αποτελεσματική.
Το χρονικό διάστημα μεταξύ της χορήγησης πρόπολης και της διέγερσης της ανοσοποίησης είναι 48 ώρες.
Τα ελεύθερα αμινοξέα, στην πρόπολη, όπως η αργινίνη και η προλίνη διεγείρουν την αναγέννηση των ιστών. Επίσης, η αργινίνη ενισχύει την πρωτεϊνοσύνθεση, ενώ η προλίνη προάγει τον σχηματισμό ελαστίνης και  κολλαγόνου, τα οποία είναι συστατικά του συνδετικού ιστού.
Η πρόπολη περιέχει  φαινολικές ενώσεις με αντιφλεγμονώδη δράση.
Η αντικαρκινική δράση της πρόπολης οφείλεται στα φλαβονοειδή που αναστέλλουν την ενσωμάτωση της θυμιδίνης, ουριδίνης, και λευκίνης στα καρκινικά κύτταρα οδηγώντας έτσι σε αναστολή της σύνθεσης του DNA.
Η κυτταροτοξική δράση της πρόπολης σε συνδυασμό με τον παράγοντα νέκρωσης όγκων  επάγει την  απόπτωση σε καρκινικά κύτταρα. Η σημασία της χρήσης της πρόπολης για  χημειοπροφύλαξη κακοηθών όγκων έχει επιβεβαιωθεί σε πολλές μελέτες για πολλούς όγκους αλλά και για τον καρκίνο του προστάτη.
Οι ιδιότητες της πρόπολης, όπως έχουν προσδιοριστεί από πολλές μελέτες:
 • αντιβακτηριακή δράση σε Gram-θετικά βακτήρια, το Mycobacterium tuberculosis, και πολλά πρωτόζωα,
 • διέγερση του πολλαπλασιασμού των κυττάρων χωρίς να προκαλούνται χρωμοσωμικές ανωμαλίες με αποτέλεσμα  την αναγέννηση των κατεστραμμένων ιστών,
 • δρα ως αντιοξειδωτικό,
 • ενεργεί ως ακτινοπροστατευτικό,
 • έχει ισχυρές ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες immunostimulative,
 • έχει κυτταρολυτική δραστικότητα σε καρκινικά κύτταρα, 
 • αυξάνει τη διάρκεια ζωής,
 • βελτιώνει την πνευματική λειτουργία των ηλικιωμένων,
 • επιταχύνει την ανάρρωση σε ασθενείς με προστατίτιδα.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget