Καρδιά & βότανα. - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Καρδιά & βότανα.

Πολλές φορές έχει τεθεί το ερώτημα για το τι πρέπει να κάνει κανείς για να διατηρήσει την καρδιά του γερή.

Αν και η λειτουργία της καρδιάς είναι συνάρτηση πολλών δεδομένων, σαφώς υπάρχουν και βότανα που την βοηθούν να παραμένει σε φόρμα.

Πέρα λοιπόν από την καλή φυσιολογική διατροφή, τον σταθερό προγραμματισμό του εικοσιτετραώρου και την καθημερινή άσκηση υπάρχουν και βότανα που την βοηθούν.
         
Η καρδιά ίσως το πιο σημαντικό όργανο του ανθρώπινου οργανισμού χρειάζεται μία μόνιμη φροντίδα η οποία παίρνει την μορφή της σωστής, μεσογειακής διατροφής αλλά και της τακτικής άσκησης.
Η καλή λειτουργία της καρδιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα και την κυκλοφορία του αίματος.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη σωστή πρόσληψη καλής ποιότητας τροφών, με την τακτική γυμναστική και ένα γενικότερα υγιεινό τρόπο ζωής.
Εκτός από όλα αυτά, όμως, υπάρχουν ορισμένα φυσικά συστατικά σε διάφορα βότανα που ενισχύουν την προσπάθειά σας για τη διατήρηση μιας υγιής καρδιάς.
 
Δείτε μερικά βότανα που βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς:
 
Cayenne  
Το πιπέρι καγιέν που προέρχεται από την Ινδία, δυναμώνει, ενεργοποιεί και τονώνει την καρδιά σταθεροποιώντας την κυκλοφορία του αίματος και τους παλμούς.


Ρίγανη
Είναι πλούσια πηγή ινών που καταπολεμούν τη χοληστερόλη, ενώ περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C.
Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και έτσι βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.
Επίσης, η ρίγανη καταπολεμάει τη φλεγμονή και προστατεύει την καρδιά από την "κακή" χοληστερόλη (LDL).

Πράσινο Τσάι
Τα κύτταρα που συνθέτουν την εσωτερική επένδυση των αιμοφόρων αγγείων είναι ευαίσθητα και η κατανάλωση πράσινου τσαγιού βελτιώνει την ανθεκτικότητά τους.
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση European Journal of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation έδειξε ότι το πράσινο τσάι βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων εντός 30 λεπτών από την κατανάλωσή του!
Το πράσινο τσάι έχει επίσης υψηλή συγκέντρωση του αντιοξειδωτικού/φλαβονοειδούς που ονομάζεται ECGC (EpiGalloCatechinGallate).
 
Σκόρδο
Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μίας σκελίδας σκόρδου ημερησίως (το οποίο μεταφράζεται χονδρικά σε 500-1000 mg σε μορφή σκόνης) είναι καλό για να διατηρείται σε υγιή επίπεδα η χοληστερόλη στο αίμα.
Παρόμοιες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το σκόρδο ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση.
Η τακτική κατανάλωση σκόρδου αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την αθηροσκλήρωση καθώς "μαλακώνει" τις αρτηρίες και διασπά τη χοληστερόλη και το λίπος που προσκολλάται στα εσωτερικά τοιχώματά τους.
 
Λεβάντα
Το έλαιο από λεβάντα είναι γνωστό για τις αντισηπτικές, αντιβακτηριακές και καταπραϋντικές του ιδιότητες.
Επίσης συμβάλλει στην ενίσχυση των καρδιακών μυών και αυτό με τη σειρά του βελτιώνει τη συστολή και τη χαλάρωση των αρτηριών και των κοιλιών της καρδιάς.
Οι καταπραϋντικές του ιδιότητες βοηθούν επίσης στη μείωση της ταχυπαλμίας και της υπέρτασης.

Ginseng
Έρευνες έχουν δείξει σαφή συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης ginseng και της μειωμένης αρτηριακής πίεσης, καθώς και του μειωμένου κινδύνου καρδιακής νόσου.
Ωστόσο, προτού καταναλώσετε ginseng συμβουλευτείτε το γιατρό σας, επειδή σε ορισμένους ανθρώπους προκαλεί αύξηση της πίεσης.

Cordyceps


Κλινικά έχει αποδεδειγμένη ιδανική δράση πέρα των υπολοίπων, την ενδυνάμωση όλων των γραμμωτών και λείων μυών.
Ως γνωστό η καρδιά θεωρείται ο ποιο ισχυρός μυς του ανθρωπίνου σώματος.
Το εντυπωσιακό είναι με το Cordyceps ότι δεν έχει παρενέργειες αφενός ακόμα και σε υπερ-δοσολογίες και αφετέρου ενισχύει την οξυγόνωση των κυττάρων και επαναφέρει σε φυσιολογικά επίπεδα όλες τις λειτουργίες σώματος και οργανισμού.  
 
Shisandra
Ενισχύει την λειτουργεία της καρδιάς και των πνευμόνων ( Παροχής οξυγόνου ) σε επίπονες προσπάθειες άσκησης ή κοπιαστικής εργασίας.
Δίνει ενέργεια σε όλο το σώμα.
Χρειάζεται προσοχή στην δοσολογία του.
 
Ganoderma Lucidum.
Ο αποδεδειγμένος αρωγός της σωστής λειτουργείας του οργανισμού και των προαναφερμένων βοτάνων.
Ρυθμίζει όλες τις λειτουργείες του οργανισμού ( Χοληστερόλη, τριγλικερίδια, υπέρταση, διαβήτη, ουρία κτλ ) αλλά και βασικότερα την ροή του αίματος.
Έχει έντονη αντιθρομβωτική δράση καθώς και απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα.
Είναι σημαντικό ότι στερείται κάθε παρενέργειας ακόμα αι σε μεγάλες δόσεις.
 
 
 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού 
http://bio365.blogspot.gr/2015/02/blog-post_76.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου