Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE
(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Τα περίεργα σημάδια καρκίνου του μαστού.

Σημάδια καρκίνου του μαστού Ο καρκίνος του μαστού είναι μία από τις πιο κοινές μορφές καρκίνου παγκοσμίως στην οποία επηρεάζει τόσο τους...

Σημάδια καρκίνου του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι μία από τις πιο κοινές μορφές καρκίνου παγκοσμίως στην οποία επηρεάζει τόσο τους άνδρες και τις γυναίκες. Δεδομένου ότι γερνάτε, ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου αυξάνεται, αλλά η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.Αν και οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού διαγιγνώσκονται στις ηλικίες των 40 ετών και άνω, οι περιπτώσεις της ασθένειας σε ασθενείς κάτω από αυτήν την ηλικία είναι συνήθως πιο επιθετική, έτσι η έγκαιρη ανίχνευση των αρχικών σταδίων της νόσου είναι ζωτικής σημασίας.
Τα πρώτα στάδια του καρκίνου του μαστού δεν προκαλεί πόνο και ως εκ τούτου είναι σημαντικό να έχουμε την ευαισθητοποίηση και τη γνώση του σώματος. Η εύρεση με την αφή είναι στην πραγματικότητα το πιο συχνό εύρημα που υποδεικνύει την παρουσία της νόσου, αλλά μέχρι αυτό το στάδιο της νόσου, υποβάλλεται σε αρκετά στάδια της εξέλιξης και μερικές φορές παίρνει ακόμη και πολλά χρόνια. Συνεπώς, η εύρεση με την αφή μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας προχωρημένο στάδιο του καρκίνου του μαστού μέσα στο σώμα.

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία εντοπίζει σημάδια που απαιτούν ενδελεχή έρευνα από έναν ειδικό. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτά τα σημάδια δεν είναι η οριστική απόδειξη ότι είναι πράγματι ο καρκίνος του μαστού, διότι μπορεί να υποδεικνύει μια ορμονική ή άλλους παράγοντες για την υγεία, τόσο η διάγνωση και η παρακολούθηση του εμπειρογνώμονα είναι απαραίτητη.

Εμφανή σημάδια είναι: αλλαγές στη δομή του μαστού,, οι αλλαγές του δέρματος ή της θηλής και πολλά άλλα. Αλλά υπάρχουν ασυνήθιστα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν την παρουσία της ασθένειας: 

1. Φαγούρα, ερυθρότητα και πόνος

Επώδυνα στήθη είναι ευαίσθητα κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου, αλλά στην περίπτωση αυτή η ευαισθησία παραμένει ακόμα και μετά τη μηνιαία περίοδο. Επιπλέον, οίδημα και τη ζεστασιά που γίνονται αισθητές στην αφή μπορεί να υποδεικνύει ένα λιγότερο γνωστό τύπο του καρκίνου του μαστού – φλεγμονώδης καρκίνος του μαστού που διαγιγνώσκεται σε 3% των διαγνωσμένων όλων των καρκίνων του μαστού.

Ο ίδιος τύπος καρκίνου μπορεί να προκαλέσει το στήθος να είναι πρησμένη, φαγούρα και πόνος. Το δέρμα μπορεί να εμφανιστεί φολιδωτό ή να έχει μπλε δείκτες παρόμοια με αιμορραγίες. Η εμφάνιση μπορεί να είναι σαν τις τρύπες της κυτταρίτιδας στο στήθος.

Μερικές γυναίκες λένε ότι νόμιζαν ότι είχαν αλλεργική αντίδραση στο στήθος, όπως τσούξιμο και φαγούρα που δεν εξαφανιστεί μετά από μερικές ημέρες. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι αυτό το είδος του καρκίνου που χαρακτηρίζεται από σχετικά ταχεία πρόοδο που μπλοκάρει τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν το δέρμα το οποίο είναι αυτό που προκαλεί πραγματικά ερυθρότητα, θερμότητα και ευαισθησία.
2. Ο πόνος στην πλάτη

Σε πολλές περιπτώσεις, πριν από κάθε άλλο σημάδι των ασθενών με καρκίνο του μαστού αισθάνονται τον πόνο στην πλάτη, συνήθως στο πάνω μέρος της πλάτης ανάμεσα στις ωμοπλάτες.

Αυτός ο πόνος είναι συνήθως αποδίδεται σε μυϊκό πόνο, φλεγμονή της σπονδυλικής στήλης ή το τέντωμα των τενόντων ή συνδέσμων στο πίσω μέρος. Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι μερικές φορές οι όγκοι αναπτύσσονται βαθιά την στον ιστό του μαστού στο στήθος και είναι πραγματικά αισθητή στην σπονδυλική στήλη ή νευρώσεις. Ένας άλλος κίνδυνος είναι η πιθανότητα ότι υπάρχουν μεταστάσεις ή διάδοσης στα πλευρά ή τη σπονδυλική στήλη. 

3. Ο πόνος και η ευαισθησία στη μασχάλη

Σύμφωνα με μελέτες, οι πρώτες εξαπλώνεται ο καρκίνος του μαστού είναι η θέση η μασχαλιαίους λεμφαδένες. Ακριβώς όπως οι λεμφαδένες στο λαιμό και το λαιμό είναι ένα σημάδι για μια γρίπη, έτσι μασχαλιαίους λεμφαδένες μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι της ύπαρξης του καρκίνου του μαστού. Διόγκωση των λεμφαδένων στη μασχάλη ή πόνος και η ευαισθησία μπορεί να δηλώνει την παρουσία του όγκου πριν από την αισθητή στο στήθος το ίδιο. Κάθε πόνος στην περιοχή της μασχάλης είναι ένα σημάδι που πρέπει να ελεγχθεί, αρχικά από το ίδιο το άτομο, σε σύγκριση με την άλλη μασχάλη, και όταν υπάρχουν ερωτήματα ή αμφιβολίες, από έναν επαγγελματία εμπειρογνώμονα.
 Μερικές φορές υπάρχει ένα σκληρό εξόγκωμα που γίνεται αισθητή στους ιστούς μασχάλη και παρακείμενα γύρω από αυτό, και δεν μετακινείται όταν άγγιξε. Ένα άλλο σημάδι είναι συμπυκνωμένη και πυκνό ιστό σε σύγκριση με την άλλη μασχάλη. Ιστός του μαστού φτάσει πολύ κοντά στην μασχάλη, και ευαίσθητο σημείο μπορεί να υποδηλώνει μια σειρά από άλλα πράγματα τότε η ανάπτυξη ενός όγκου. Από την άλλη πλευρά, τι αισθάνεται στην περιοχή της μασχάλης μπορεί να αποδεικνύεται ότι είναι μέρος του ιστού του μαστού, έτσι ιατρική αξιολόγηση είναι σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις 

4. Θηλή ( αλλαγές)

Μία από τις πιο κοινές θέσεις για τον καρκίνο του μαστού είναι κάτω από τη θηλή. Η παρουσία καρκινικών αλλοιώσεων μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση της θηλής, την υφή και την αίσθηση (καθώς και αλλαγή του χρώματος, την τρυφερότητα και σχήμα). Οι γυναίκες περιγράφουν μείωση της ευαισθησίας κατά την επαφή με τη θηλή. Μια άλλη ένδειξη είναι η αλλαγή από τη θηλή διαφόρων τύπων όπως αιμορραγία, το γάλα, διαυγές υγρό, που δεν θα συμβεί κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ο λόγος που προβάλλεται σε αυτό οφείλεται ο όγκος είναι στους αγωγούς γάλακτος κοντά στη θηλή ή πίσω από αυτό. Αυτό προκαλεί το δέρμα να σπρώχνει προς τη μία πλευρά, και ο ίδιος ο όγκος μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και φλεγμονή που οδηγεί σε διάφορες αλλαγή στο στήθος. Η ιατρική αξιολόγηση είναι αναγκαία, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι περισσότεροι όγκοι είναι εγγενώς καλοήθεις, αλλά η έγκαιρη ανίχνευση και παρακολούθηση είναι απαραίτητη. 

5. Αλλαγή σχήματος: οβάλ, αντί ενός κύκλου

Δημοφιλή πεποίθηση μεταξύ των γυναικών σε όλο τον κόσμο είναι ότι ένα εύκολο να αγγίξει σε ένα σημείο μεγάλο η σκληρό στην επιφάνεια του δέρματος είναι ένα σημάδι του καρκίνου του μαστού. Ωστόσο, πολύ λίγες γυναίκες περιγράφουν αντίθετα, ότι παρατήρησαν ένα στήθος να έχει ελλειπτικό σχήμα από το άλλο. Άλλες γυναίκες ανέφεραν την εξέλιξη των ιστών του μαστού στη μία πλευρά προς τα κάτω ή σε μια άλλη πλευρά. Μερικές γυναίκες έχουν αισθανθεί μια αλλαγή στην αίσθηση ή στην εμφάνιση φορώντας ένα σουτιέν. Επιπλέον, πολλές γυναίκες ήρθαν στην ιατρική έρευνα, όταν ο σύζυγός τους έστρεψαν την προσοχή τους για αλλαγή στο σχήμα.

Ο καλύτερος τρόπος για την ανίχνευση αυτών των αλλαγών, που δεν συνοδεύονται από πόνο ή άλλες αισθήσεις, είναι να μάθουν σχετικά με το μέγεθος και το σχήμα των μαστών σας. Σύσταση κατά του καρκίνου του μαστού είναι να καθίσουν μπροστά από έναν καθρέφτη και να εξετάσουμε την δομή του στήθους, σηκώνοντας τα χέρια και την εξέταση της μεταβλητότητας στο τέντωμα του δέρματος και στις δύο πλευρές.


Η Τακτική παρακολούθηση είναι απαραίτητη σε αυτή την κατάσταση να είναι σε θέση να παρατηρήσετε τις αλλαγές Οποιαδήποτε από αυτά τα συμπτώματα απαιτούν την συμβουλή με έναν ειδικό ο οποίος μπορεί να δώσει μια πραγματική απάντηση στο φόβο, ελπίζοντας βέβαια ότι όλα είναι καλά, αλλά από την άλλη πλευρά, εάν ένα άτομο έχει καρκίνο του μαστού, η έγκαιρη διάγνωση στα αρχικά στάδια μπορεί να σώσει ζωές.

πηγη :healthyandnaturalworld.comΔεν υπάρχουν σχόλια