BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Οι αρνητικές επιπτώσεις της κατανάλωσης κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν πως η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος και ειδικότερα προϊόντων επεξεργασμένου κρέατος έχει αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία και συνδέεται με την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και διάφορες μορφές καρκίνου.

Τα αποτελέσματα νέας μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Hepatology, προσθέτουν στην παραπάνω λίστα και τη λιπώδη διήθηση του ήπατος.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από σχεδόν 800 ενήλικες, ηλικίας 40-70 ετών. Οι εθελοντές συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και υποβλήθηκαν σε διαγνωστικές εξετάσεις.

Συνολικά, η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος και προϊόντων επεξεργασμένου κρέατος βρέθηκε να συνδέεται με τον κίνδυνο εμφάνισης μη αλκοολικής λιπώδους διήθησης του ήπατος και ινσουλινοαντίστασης, ανεξάρτητα από την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και το δείκτη μάζας σώματος.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, αν και η συσχέτιση της κατανάλωσης κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος με την πιθανότητα εμφάνισης λιπώδους διήθησης του ήπατος θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από περισσότερες μελέτες, εν τούτοις συστήνεται ο περιορισμός της κατανάλωσης των εν λόγω προϊόντων και η αντικατάστασή τους από πιο «υγιεινές» επιλογές, όπως τα πουλερικά και το ψάρι.


neadiatrofis.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget