Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Οι χρήσεις του λεμονιού στην υπηρεσία της ομορφιάς

Το λεμόνι είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα φρούτα για τον οργανισμό και γενικότερα την υγεία μας. Ένα απλό ποτήρι λεμονάδας περιέχει την απαρ...

Το λεμόνι είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα φρούτα για τον οργανισμό και γενικότερα την υγεία μας. Ένα απλό ποτήρι λεμονάδας περιέχει την απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη σε βιταμίνη C. Μπορεί όμως να φανεί αρκετά αποτελεσματικό και στην υπηρεσία της ομορφιάς. 

Το λεμόνι θα έπρεπε να είναι ο ιδανικός σύμμαχος κάθε γυναίκας, αφού είναι από τα πιο δημοφιλή συστατικά στις μάσκες ομορφιάς και την περιποίηση της επιδερμίδας. Αυτό όμως που λίγες γυναίκες γνωρίζουν, είναι ότι το λεμόνι είναι ένα εξαιρετικό συστατικό αρκετά ωφέλιμο για την υγεία, πρόκειται για ένα αποτελεσματικό αντισηπτικό που δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινή φροντίδα του σώματος μας.
Ας δούμε πιο αναλυτικά τι μπορεί να κάνει το λεμόνι στην καθημερινότητα μας και πως να μας παράσχει περισσότερη ομορφιά.

Λευκαίνει τα δόντια

Με τη βοήθεια ενός ακόμα συστατικού, τη μαγειρική σόδα, μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το τέλειο αστραφτερό χαμόγελο. Αναμείξτε το χυμό από 1 λεμόνι και λίγη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, εφαρμόστε απλώνοντας σε όλη την οδοντοστοιχία τρίβοντας με το δάχτυλο σας για 3 – 5 λεπτά και αμέσως μετά ξεπλένετε με νερό.
Απομακρύνει το λιπαρό δέρμα

Αν εφαρμόσετε χυμό λεμονιού κάθε βράδυ στο πρόσωπο σας, το επόμενο πρωί θα έχετε αποκτήσει μια όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα.
Προσοχή: Το ιδανικό είναι να εφαρμόζετε το λεμόνι κατά τις βραδινές ώρες, σε καμία περίπτωση δε πρέπει να βγείτε στον ήλιο αφού έχετε βάλει στο πρόσωπο σας χυμό λεμονιού, γιατί κάτι τέτοιο θα ξεράνει την επιδερμίδα σας.

Φωτίζει το χρώμα των μαλλιών

Αν έχετε χρησιμοποιήσει άπειρα προϊόντα με χημική σύνθεση για να ξανανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας, ήρθε η ώρα να κάνετε ακόμα μια δοκιμή, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας ένα και μοναδικό φυσικό προϊόν για να το πετύχετε, το λεμόνι. Ανακατέψτε το χυμό ενός λεμονιού μαζί με το μαλακτικό των μαλλιών (conditioner), εφαρμόστε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της τρίχας χρησιμοποιώντας μια χτένα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μια φορά την εβδομάδα για να αποκτήσετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.


Λεμόνι για Ενυδάτωση στην επιδερμίδα και τα χείλη

Τα ξηρά χείλη είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, για να τα ενυδατώσετε χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού. Απλώστε στα χείλη πριν πέσετε για ύπνο και με αυτό τον εύκολο τρόπο, θα τα διατηρήσετε ενυδατωμένα.

Φροντίδα του δέρματος της μασχάλης

Μπορεί να αφαιρέσει τις μαύρες κηλίδες από το σώμα και το σημείο της μασχάλης, επίσης λειτουργεί και ως αποσμητικό. Αυτό το θαυματουργό προϊόν της φύσης, περιέχει συστατικά που εξουδετερώνουν τα βακτήρια που ευθύνονται για την κακοσμία σώματος.

Για να απαλλαγείτε από μαύρα στίγματα

Καθαρίζει το δέρμα και απομακρύνει τις τοξίνες, γεγονός που το καθιστά ισχυρό «καθαριστικό», ενάντια στα μαύρα στίγματα του προσώπου. Κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα, χρησιμοποιώντας μισή κούπα λεμονιού, στη συνέχεια απλώστε λίγο χυμό και αφήστε να δράσει για 10 λεπτά περίπου. Έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μειώνει την υπερβολική λιπαρότητα του δέρματος και το κάνει πιο λαμπερό.

Προσοχή: Μη βγείτε στον ήλιο κατά τη διάρκεια της θεραπείας, διότι μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμούς.

Εξαιρετική φροντίδα επιδερμίδας

Μπορεί να κάνει θαύματα σε όσους έχουν λιπαρό δέρμα. Βουτήξτε λίγο βαμβάκι στο χυμό του και εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπο. Κάντε τη συγκεκριμένη θεραπεία κάθε βράδυ και με αυτό τον τρόπο, θα αποκτήσετε λείο και απαλό δέρμα.

Μειώνει τα σημάδια του δέρματος

Απλώστε λίγο χυμό, απευθείας στη περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα και αφήστε για 15 λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε καλά και με αυτόν τον τρόπο, θα μειώσετε και θα αποτρέψετε, την εμφάνιση κηλίδων στο δέρμα. Να θυμάστε ότι, η θεραπεία πρέπει να γίνεται κατά τις βραδινές ώρες, αφού η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει αντίθετα αποτελέσματα.
Λαμπερά μαλλιά

Για το τέλος, αφήσαμε τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει στα μαλλιά μας. Είναι ίσως από τις πιο κοινές χρήσεις του λεμονιού, για την περιποίηση της εξωτερικής μας εμφάνισης. Απλώστε λίγο χυμό στα μαλλιά και σταθείτε στον ήλιο για ελάχιστα λεπτά, η τρίχα θα αποκτήσει την επιθυμητή λάμψη. Αν θέλετε μόνιμα αποτελέσματα, επαναλάβετε τη θεραπεία μια φορά την εβδομάδα.

Λεύκανση και ενδυνάμωση νυχιών

Φυσικά και έχει εκπληκτικά αποτελέσματα ακόμη και στα νύχια, είναι μια ακόμη ευεργετική ιδιότητα του λεμονιού προς τον άνθρωπο. Ανακατέψτε μικρή ποσότητα από χυμό λεμονιού, μαζί με ελαιόλαδο, εφαρμόστε στα νύχια και θα αφαιρέσει τα σημάδια που τυχόν υπάρχουν. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε επίσης να τα ενδυναμώσετε.

Αν όλα αυτά δε σας έπεισαν, πως όταν μιλάμε για το λεμόνι αναφερόμαστε σε ένα πραγματικό θησαυρό της φύσης (που όλοι έχουμε στο σπίτι). Τότε, πρέπει να δείτε μερικές ακόμη σημαντικές συμβουλές, που σίγουρα θα πείσουν και τον πλέον «δύσπιστο» αναγνώστη!


Δεν υπάρχουν σχόλια