Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΣΙΤΑΡΟΧΟΡΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ

Το σιταρόχορτο καθαρίζει, αποτοξινώνει και οξυγονώνει το αίμα. Περιέχει χλωροφύλλη η οποία βοηθάει στο να μεταφέρεται το οξυγόνο στον ο...

Το σιταρόχορτο καθαρίζει, αποτοξινώνει και οξυγονώνει το αίμα.
Περιέχει χλωροφύλλη η οποία βοηθάει στο να μεταφέρεται το οξυγόνο στον οργανισμό και να αμύνεται κατά των ασθενειών από τον καρκίνο μέχρι τη γρίπη.


Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός που παράγεται από σπόρο σταριού. Εκείνοι που έχουν αλλεργία στο σιτάρι δεν επηρεάζονται από το σιταροχυμό διότι προέρχεται από χόρτο και δεν περιέχει γλουτένη που είναι το συστατικό που δημιουργεί τις αλλεργίες. Επίσης το σιταρόχορτο είναι πλήρης και εύπεπτη πρωτεΐνη όταν αναπτύσσεται σε χώμα.

Το σιτάρι το βρίσκουμε όλο το χρόνο οπότε μπορούμε όλες τις εποχές να έχουμε τον σιταροχυμό μας.

Υπάρχουν οι παρακάτω συμβουλές . Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις συμβουλές
1. O σιταροχυμός (Wheatgrass Juice) είναι μία από τις καλύτερες πηγές χλωροφύλλης που διατίθενται σήμερα. Ωστόσο, για να πάρει το πλήρες όφελος, η χλωροφύλλη πρέπει να έρθει αμέσως μετά από ένα ζωντανό φυτό.

2.Ο σιταροχυμός Wheatgrass περιέχει μέχρι 70% χλωροφύλλη, η οποία είναι ένα σημαντικό δομικό αίματος. Τα μόρια χλωροφύλλης μοιάζουν πολύ με εκείνη του μορίου αιμίνης, της χρωστικής η οποία συνδυάζεται με την πρωτεΐνη για να σχηματίσει αιμοσφαιρίνη. Η κύρια διαφορά είναι το μόριο χλωροφύλλης περιέχει μαγνήσιο, όπως είναι κεντρικό άτομο, και το μόριο αίμης περιέχει σίδηρο. Η μοριακή δομή των δύο αυτών ουσιών είναι σχεδόν πανομοιότυπη σε όλες τις άλλες απόψεις.

3. Η χλωροφύλλη είναι το μόριο που απορροφά το φως του ήλιου και χρησιμοποιεί την ενέργεια του να συνθέτει υδατάνθρακες από CO2 και νερό. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως φωτοσύνθεση, μια σύνθετη βιοχημική οδό στην οποία η ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιείται για να μετατρέψει το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα σε γλυκόζη και άλλους υδατάνθρακες, και αποτελεί τη βάση για τη διατήρηση των διαδικασιών της ζωής όλων των φυτών. Δεδομένου ότι τα ζώα και οι περισσότεροι άνθρωποι για να αποκτήσουν εφοδιασμό τροφίμων τους τρώνε τα φυτά, η φωτοσύνθεση μπορεί να λεχθεί ότι είναι η πηγή της ζωής μας επίσης.

4. Η χλωροφύλλη περιέχει ένζυμα και επο- δισμουτάσης οξείδιο, μία πρωτεΐνη που περιέχει χαλκό βρίσκονται σε ώριμα ερυθρά αιμοσφαίρια. Αυτό το ένζυμο διασπά ρίζες υπεροξειδίου στο σώμα σε μία πιο εύχρηστη μορφή, βοηθώντας έτσι να επιβραδύνουμε τη διαδικασία της γήρανσης.

5. Η χλωροφύλλη είναι το πρώτο προϊόν του φωτός και, ως εκ τούτου, περιλαμβάνει περισσότερο φως και ενέργεια από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο των τροφίμων.

6. Ο σιταροχυμός περιέχει ακάθαρτη χλωροφύλλη (σε αντίθεση με την καθαρή) και μπορει να λαμβάνετε από το στόμα και ως εμφύτευμα στο κόλον χωρίς παρενέργειες. Επιπλέον, οι επιστήμονες δενέχουν ποτέ βρει wheatgrass να είναι τοξική σε οποιαδήποτε ποσότητα όταν χορηγείται είτε ζώα ή ανθρώπους.

7. Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η χλωροφύλλη είναι εχθρική στην ανάπτυξη των βακτηρίων
8. Η χλωροφύλλη είναι αντιβακτηριακή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα και έξω από το σώμα ως φυσική θεραπεία Οι Ηνωμένες Πολιτείες Στρατού εκτίθουν ινδικά χοιρίδια σε θανατηφόρες δόσεις ακτινοβολίας. Τα ινδικά χοιρίδια τρέφονται με χλωροφύλλη πλούσια σε λαχανικά, όπως το λάχανο και το μπρόκολο είχαν το ήμισυ του ποσοστού θνησιμότητας απο αυτά που τρέφονται με δίαιτα χωρίς χλωροφύλλη.

9.Η χλωροφύλλη μπορεί να εξαχθεί από πολλά φυτά, αλλά το σιταροχορτο είναι ανώτερο επειδή έχει βρεθεί να έχει πάνω από 100 στοιχεία που απαιτούνται από τον άνθρωπο . Εάν καλλιεργούνται σε οργανικό χώμα, απορροφά 92 από τις γνωστά 115 ορυκτά από το έδαφος.

10.η Υγρό χλωροφύλλη έχει τη δυνατότητα να πάρει μέσα στον ιστό, όπου μπορεί πραγματικά να βελτιώσει και να τα ανανεώσει

. 11 Το ήπιο καταπραϋντικό αποτέλεσμα της χλωροφύλλης (wheatgrass) σε αλοιφές είναι πολύ ωφέλιμες για την θεραπεία διαφόρων ασθενειών του δέρματος που περιλαμβάνουν την εξωτερική και τα στρώματα του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των: φαγούρα και κάψιμο του ορθού? κισσός δηλητηρίαση? κλάμα και σε ξηρό έκζεμα και ακόμη και σε συνθήκες που προκαλούνται από τσιμπήματα εντόμων ή λοίμωξης.

12. Οι γιατροί R. Redpath και JC Davis με χλωροφύλλη οταν εισάγονται στα ιγμόρεια είχε ως αποτέλεσμα την αποξήρανση,ξεκαθάρισμα της κυκλοφοριακής συμφόρησης, και δίνει άμεση ανακούφιση., κρυολογήματα κεφάλι εκκαθαρίστηκαν εντός 24 ωρών.

13. Οι υγρές πλύσεις με χλωροφύλλης και καταθέσεις του φαρμάκου από το σώμα.

14. χλωροφύλλη εξουδετερώνει τις τοξίνες στο σώμα.

15. Η χλωροφύλλη βοηθά να καθαρίσει το συκώτι.

16. χλωροφύλλη βελτιώνει τα προβλήματα σακχάρου στο αίμα.

17. Στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Surgery (1940), Benjamin Gruskin, MD συνιστά χλωροφύλλη για τα αντισηπτικά οφέλη της. Το άρθρο υποστηρίζει τις ακόλουθες κλινικές χρήσεις για χλωροφύλλης: να ξεκαθαρίσει την αποκρουστική μυρωδιά σε οσμές, εξουδετερώνει λοιμώξεις στρεπτόκοκκου, να θεραπεύσει τις πληγές, επιταχύνει την μεταμόσχευση δέρματος, η θεραπεία της χρόνιας ιγμορίτιδας, να ξεπεράσει χρόνιες στο εσωτερικό αυτί φλεγμονή και λοίμωξη, μείωση των ευρυαγγειών και να θεραπεύσει έλκη ποδιών, την εξάλειψη σε μολυσματικό κηρίο και άλλες ψωραλέες εκρήξεις, να θεραπεύσει τις πληγές του ορθού, την επιτυχή θεραπεία της φλεγμονής του τραχήλου της μήτρας, να απαλλαγούμε από παρασιτικές λοιμώξεις του κόλπου, να μειώσει τον τυφοειδή πυρετό, και να θεραπεύσει την προηγμένη πυόρροια σε πολλές περιπτώσεις.

18. Δρ Birscher, ένας ερευνητής επιστήμονας, που ονομάζεται χλωροφύλλη “συγκεντρωμένη δύναμη του ήλιου.” Είπε, «χλωροφύλλη αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, επηρεάζει το αγγειακό σύστημα, τα έντερα, τη μήτρα, και τους πνεύμονες.”

19. Ο σιταροχυμός μπορεί να διαλύσει τις ουλές που σχηματίζονται στους πνεύμονες από αναπνευστικά αέρια οξύ. Η επίδραση του μονοξειδίου του άνθρακα ελαχιστοποιείται δεδομένου ότι η παραγωγή αυξάνει την χλωροφύλλης της αιμοσφαιρίνης.

20. Wheatgrass έχει υψηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο, όπως όλα τα πράσινα φυτά που περιέχουν χλωροφύλλη. Αυτό είναι ευεργετικό διότι ο εγκέφαλος και όλοι οι ιστοί του σώματος λειτουργούν σε ένα βέλτιστο επίπεδο σε ένα highly- οξυγονωμένο περιβάλλον.


21. Είναι μια διατροφικά πλήρης τροφή που θα στηρίξουν την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των ζώων όσο και των ανθρώπων.Wheatgrass έχει αυτό που ονομάζεται παράγοντας χόρτο-χυμό, το οποίο έχει αποδειχθεί να διατηρει τα φυτοφάγα ζώα ζωντανά πρακτικά απεριόριστα.

22. Wheatgrass χυμός είναι ένας ανώτερος παράγοντας αποτοξίνωσης σε σύγκριση με το χυμό καρότου και άλλα φρούτα και λαχανικά.

23. Το άμυλο του σιταριού είναι αποθηκευμένη ενέργεια η οποία όταν μετατρέπετε σε απλούστερα σάκχαρα είναι μια γρήγορη πηγή ενέργειας. Είναι ιδιαίτερα καλό για τους αθλητές, διότι είναι ένας χυμός και έχει αφομοιωθεί μέσα σε 20 λεπτά ή λιγότερο, και χρησιμοποιεί πολύ λίγο από την ενέργεια του σώματος για να εξαγάγετε τα θρεπτικά συστατικά ..

2 4. Επειδή 1 ουγγιά του χυμού ισούται με 2 κιλά παράγει διατροφικά, κλείνει φυσικά από το appestat στον εγκέφαλο.

25. Wheatgrass περιέχει ένα πλήρες φάσμα βιταμινών και ανόργανων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των σε συνδυασμό με δεκάδες ιχνοστοιχεία και ένζυμα.

26. Wheatgrass χυμός είναι ένας αποτελεσματικός θεραπευτής διότι περιέχει όλα τα μέταλλα είναι γνωστή στον άνθρωπο, και βιταμίνες Α, συμπλέγματος Β, C, E, L και Κ είναι εξαιρετικά πλούσια σε πρωτεΐνες, και περιέχει 17 αμινοξέα, τα δομικά στοιχεία του πρωτεΐνης.

27. Οι αγρότες στις μεσοδυτικές πολιτείες που έχουν στείρες αγελάδες και ταύρους τεθούν το wheatgrass να αποκαταστήσει τη γονιμότητα. (Η υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο σε χλωροφύλλη χτίζει ένζυμα που αποκαθιστούν τις ορμόνες του φύλου.)

28. χυμός Wheatgrass θεραπεύει την ακμή και ακόμη και θα βοηθήσει να αφαιρέσετε τα σημάδια μετά την κατάποση για επτά έως οκτώ μήνες. Η διατροφή, φυσικά, θα πρέπει να βελτιωθεί κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

29. χυμός Wheatgrass ενεργεί ως απορρυπαντικό στο σώμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα αποσμητικό σώματος.

30. Μια μικρή ποσότητα χυμού wheatgrass στην ανθρώπινη διατροφή βοηθά αποτρέπει τη φθορά των δοντιών.

31. Wheatgrass χυμός που πραγματοποιήθηκε στο στόμα για 5 λεπτά, θα βοηθήσει στην εξάλειψη του πονόδοντου. Θα ρίξει τα δηλητήρια από τα ούλα.

32 . Γαργάρα χυμό wheatgrass για τον πονόλαιμο.

33. Πίνετε χυμό wheatgrass για δερματικά προβλήματα όπως έκζεμα ή ψωρίαση.

34. Wheatgrass χυμός βοηθά να κρατήσει τα μαλλιά από το γκριζάρισμα .

. 35 για την Πυόρροια του στόματος: θέσετε πολτό των wheatgrass εμποτισμένο σε χυμό ασθενής περιοχή στο στόμα ή μασάτε wheatgrass, φτύνοντας έξω τον πολτό.

36. Wheatgrass χυμός βελτιώνει την πέψη.

37. Wheatgrass χυμός είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό δέρματος και μπορεί να απορροφηθεί από το δέρμα για τη διατροφή.Χύστε το πράσινο χυμό πάνω από το σώμα σας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μουλιάστε για 15 έως 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.

38. Wheatgrass εμφυτεύματα (κλύσματα) είναι μεγάλη για τη θεραπεία και την αποτοξίνωση από τα υπολοιπα του παχέος εντέρου. Τα εμφυτεύματα, επίσης, θα θεραπεύσει και θα καθαρίσει τα εσωτερικά όργανα. Μετά από ένα κλύσμα έχει εκκενωθεί, εμφύτευμα 4 ουγκιών του χυμού wheatgrass. Κρατήστε για 20 λεπτά.

39. Wheatgrass χυμός βελτιώνει την αρθρίτιδα. Απολαύστε μια κάλτσα βαμβάκι με 6 ουγκιές και βαλτε το στην πληγείσα περιοχή, σκεπάζουμε με πλαστική σακούλα.

. 40 Για μικρό ερεθισμό των ματιών ο χυμός wheatgrass αναμιγνύεται με το μισό καθαρό νερό σε μια κουπα για 15-30 δευτερόλεπτα.

41. Κάντε μασάζ με 6 ουγκιές στο τριχωτό της κεφαλής και μετά το καλύπτετε με ένα σκουφάκι για 15 λεπτά για να βοηθήσει στην εξάλειψη της πιτυρίδας.

42. χυμός Wheatgrass μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα ντους για πολλές γυναικείες επιπλοκές.

43. Wheatgrass χυμός είναι καλό για τη δυσκοιλιότητα και διατηρώντας τα σπλάχνα μαλακά, διότι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο.

44. Wheatgrass χυμός μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος και ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία.

45. Wheatgrass χυμός μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση τα βαρέα μεταλλα από το σώμα.

46. ​​Wheatgrass χυμός είναι καλό για διαταραχές του αίματος όλων των ειδών.

47 . Ένα άλλο όφελος των wheatgrass είναι ότι μπορείτε να αυξηθεί σε σχεδόν μια εβδομάδα, στο δικό σας σπίτι.

48. Wheatgrass είναι χωρίς γλουτένη επειδή έχει κοπεί πριν από τις μορφές των κόκκων.

49. Δρ Earp Θωμάς είπε, «Το σιτάρι είναι ο βασιλιάς όλων των τροφίμων στα σιτηρά”. Βρήκε ότι μια ουγγιά της wheatgrass σε ένα γαλόνι με φθοριωμένο νερό θα μετατρέψει το φθόριο σε αβλαβή ένωση φωσφορικού ασβεστίου-φθορίου. Χρησιμοποιείται σε νερό πλύσης προσθέτει απαλότητα στο πρόσωπο και τα χέρια. Στο λουτρό, είναι πολύ καταπραϋντικό. Σταματά την αιμορραγία, ανακουφίζει τον κνησμό, και βοηθά τις πληγές και τα σπυράκια για να επουλωθούν. Ο Δρ Τόμας ακόμα ανακάλυψε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν μολυνθεί από ψεκασμους έχουν καθαριστεί και τα αρνητική τρόφιμα στο νερό πλύσης με ένα τσουλούφι των wheatgrass αν τοποθετούνται στο νερό.

50. Και τελικά – με τη λήψη χυμού wheatgrass, μπορεί κανείς να αισθανθεί μια αύξηση στη δύναμη και την αντοχή, ανανεωμένη υγεία και την πνευματικότητα, και να ζήσετε μια γενική αίσθηση της ευημερίας.

Για ένα γρήγορο, εύκολο και ισχυρό αφέψημα που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας για την υγεία,με τον πράσινο χυμό .

Τρόπος παρασκευής:

Βάζουμε σπόρο σιταριού σε γυάλινο βάζο, το οποίο γεμίζουμε με καθαρό νερό και το κλείνουμε με ένα πανί στερεωμένο με λαστιχάκι για να αερίζεται, ή σε τουλπάνινο σακκουλάκι που να κλείνει με μία κορδελίτσα για να μη σκορπίζονται οι σπόροι. Στην περίπτωση που επιλέξουμε τη μέθοδο με το σακουλάκι, το βυθίζουμε σε ένα μπώλ με καθαρό νερό. Αφήνουμε να μείνουν για χρονικό διάστημα 10- 12 ώρες μέσα στο σπίτι, σε μέρος που να μη τα βλέπει ο ήλιος.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε το νερό από το βάζο, ξεπλένουμε και τοποθετούμε (το βάζο με τους σπόρους) σε γωνία 45 μοιρών (ημικλινές) και σκεπασμένο με το πανάκι του για 2 ημέρες, βρέχοντας το και στραγγίζοντας το, τρεις φορές την ημέρα. Το στόμιο παραμένει σκεπασμένο με το πανάκι για να αερίζονται οι σπόροι και να μη μουχλιάζουν.

Αν χρησιμοποιήσουμε σακουλάκι τουλπάνινο, το αφήνουμε και αυτό επί δύο ημέρες πάνω σε ένα σουρωτήρι να στραγγίζει, αφού το βρέχουμε τρεις φορές την ημέρα.

Μετά δύο ημέρες έχει βγει – είτε με τη μία μέθοδο είτε με την άλλη - το φύτρο του και μπορεί να φυτευτεί ως ακολούθως:

Μέσα σε ένα πλαστικό κατά προτίμηση καφάσι ή σε ένα ταψάκι πλαστικό με τρύπες, στρώνουμε ένα χαρτί από σακούλα μαναβικής αφού την έχουμε τρυπήσει σε μερικά σημεία.

Από επάνω ρίχνουμε 2 εκατοστά κουμαρόχωμα αν είναι δυνατόν αποστειρωμένο και τοποθετούμε τα φύτρα του σιταριού σε πυκνή στρώση. Το ποτίζουμε με ένα ψεκαστικό σπρέι και το αφήνουμε στο μπαλκόνι μας σκεπασμένο για να κρατά την υγρασία σε σημείο που να αερίζεται καλά χωρίς όμως να το βλέπει απευθείας ηλιακό φώς.

Το βρέχουμε απαραιτήτως με το σπρέι 3 φορές την ημέρα.

Μετά πάροδο τεσσάρων ημερών, αφαιρούμε το σκέπασμα ενώ συνεχίζουμε το πότισμα. Σε 5 ημέρες θα έχει παραχθεί πράσινο χορταράκι ύψους 15 εκατοστών περίπου. Κόβουμε με ψαλίδι το απολύτως πράσινο τμήμα. Δεν χρειάζεται πλύσιμο. Το χώμα και οι ρίζες οι οποίες έμειναν είναι άχρηστες πλέον. Για την παραγωγή νέου χορταριού η διαδικασία επαναλαμβάνεται εκ νέου.

Το χορταράκι το οποίο πήραμε, αποχυμώνεται σε κατάλληλο για αποχύμωση σιταρόχορτου αποχυμωτή δηλ. ψυχρής έκθλιψης για να μη καταστρέφεται η χλωροφύλλη, και πίνεται όπως αναφέραμε παραπάνω. Η περίσσεια φυλάσσεται στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

Η διαδικασία μπορεί στην αρχή να μας φανεί χρονοβόρα και δύσκολη όμως τα οφέλη είναι πολλά αν εξαιρέσω και το συναίσθημα να παράγουμε εμείς κάτι οι ίδιοι και να το βλέπουμε να μεγαλώνει χωρίς την παρέμβαση τρίτων.

Ο χυμός του σιταρόχορτου έχει την ιδιότητα να θεραπεύει με τοπική χρήση εγκαύματα, τραύματα, μολύνσεις.

Χρησιμοποιείται επίσης για καλλυντική χρήση και υποστηρίζεται ότι βοηθά στην επανέκφυση νέων μαλλιών επίσης με τοπική χρήση.

1 ουγκιά = 28. γραμμάρια.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια