Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού και οι ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες του !!! - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού και οι ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες του !!!

Μια πολύτιμη και σημαντική ομάδα φυσικών ουσιών, τα φλαβονοειδή , βρίσκεται στα κουκούτσια των σταφυλιών, τα μύρτιλλα (μούρα) και τα cranberries.

Είναι γνωστά σαν ανθοκυανίνες και ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες και αποτελούν πολύ ισχυρούς θεραπευτικούς παράγοντες. Έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στην πρόληψη καρδιοπαθειών, μεγαλύτερη και από την ασπιρίνη, χωρίς να έχουν τις παρενέργειές της.
Είναι φυσικά «φάρμακα» για τη βελτίωση του κυκλοφορικού, την ενδυνάμωση των τοιχωμάτων των αγγείων, των φλεβών και της καρδιάς, ακόμα και για διαβητικούς.
Μειώνουν την ευθραυστότητα και τη διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων, εμποδίζουν την αιμορραγία των αγγείων (ευρυαγγείες), την κατακράτηση υγρών αλλά και την εναπόθεση αθηρωματικής πλάκας κατά μήκος των αρτηριών/αγγείων.
Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι οι σπόροι σταφυλιού είναι εξαιρετικοί για τη φλεβική ανεπάρκεια που προκαλεί οίδημα, πόνο, πρήξιμο, κόπωση, κνησμό και κράμπες.

Τα φλαβονοειδή αποδεικνύονται πολύ πιο αποτελεσματικά ενάντια σε μεγαλύτερο φάσμα ελεύθερων ριζών, απ’ότι οι γνωστές αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και E.
Οι προανθοκυανιδίνες στο εκχύλισμα των σπόρων σταφυλιού έχουν διπλά ευεργετική δράση καθώς προστατεύουν τόσο από τις λιποδιαλυτές όσο και τις υδατοδιαλυτές ελεύθερες ρίζες, ενώ η βιταμίνη C δρα μόνο στις υδατοδιαλυτές και η βιταμίνη Ε μόνο στις λιποδιαλυτές.
Τα φλαβονοειδή δεν είναι μόνον ισχυρά αντιοξειδωτικά: είναι επίσης αντιικά και αντικαρκινογενετικά – χωρίς να βλάπτουν υγιή κύτταρα.
Καθώς το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού είναι ένα από τα ισχυρότερα φλαβονοειδή, αποτελεί ένα πολύτιμο στήριγμα για το ανοσοποιητικό σύστημα.
Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ιώσεων και νεοπλασμάτων, διατηρώντας το ανοσοποιητικό δυνατό.

Εκτός από ισχυρό αντιοξειδωτικό, το εκχύλισμα των σπόρων σταφυλιού είναι επίσης αντιφλεγμονώδες. Επιπρόσθετα, η εξαιρετική ιδιότητα των προανθοκυανιδινών να ενισχύουν το κολλαγόνο και να προλαμβάνουν την αποδόμησή του τις καθιστούν πολύτιμο βοήθημα για την οστεοαρθρίτιδα και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Επίσης οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους είναι σημαντικές για αλλεργικές και άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις.

Η δυνατότητα του εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και να σταματά τη καταστροφή του κολλαγόνου είναι ανεκτίμητη σε πολλές καταστάσεις υγείας.
Άλλωστε, το κολλαγόνο διατηρεί την ακεραιότητα του δέρματος, των αιμοφόρων αγγείων, των τενόντων, των συνδέσμων, των χόνδρων και των συνδετικών ιστών.
Και οι ελεύθερες ρίζες σχετίζονται πια με όλες τις παθήσεις: από καρκίνο και καρδιακή νόσο μέχρι το AIDS, την αρθρίτιδα, τη νόσο Alzheimer και τη γήρανση. Το εκχύλισμα των σπόρων σταφυλιού και των μύρτιλλων χρησιμοποιείται για όλες αυτές τις καταστάσεις σαν πολύτιμο βοήθημα. Αλλά εάν μπορούμε να εντοπίσουμε κάποια ξεχωριστά πεδία ιδιαίτερης δράσης του, αυτά είναι τα αγγεία και τα μάτια.
Έχει αποδειχτεί ότι το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού και των μύρτιλλων βοηθά στη μυωπία, ελαττώνει την ευαισθησία στο έντονο φως, βελτιώνει τη νυχτερινή όραση και μειώνει το οπτικό στρες και την οπτική κόπωση στους ανθρώπους που περνούν πολύ χρόνο κοιτώντας οθόνες υπολογιστών, τηλεοράσεων κλπ. Στα σοβαρότερα προβλήματα όρασης, βοηθά στην αντιμετώπιση του εκφυλισμού της ωχρής κηλίδας και της διαβητικής ρετινοπάθειας.

Όσον αφορά τις ανθοκυανίδες ιδιαίτερα των cranberries αλλά και των μύρτιλλων είναι φυσικά αντιβιοτικά απέναντι στο Ε.coli, καθώς το εμποδίζουν να αποικίσει στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης και των οργάνων του ουροποιητικού γενικότερα.

Παρέχουν φυσική προστασία από τη φθορά που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία (UV). Επίσης μπορεί να προστεθεί στην καθημερινή αγωγή της θεραπείας αθλητικών και χειρουργικών τραυμάτων.

Είναι εξαιρετικά ασφαλή. Δεν υπάρχουν παρενέργειες ή αντενδείξεις. Δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αν και μια θετική ένδειξη (σύμφωνα με σχετικές έρευνες) είναι ότι φαίνεται να προστατεύουν το ήπαρ και τους νεφρούς από τη βλάβη που προκαλεί η ακεταμινοφένη.

• Διατηρούν την υγεία και την ελαστικότητα των αγγείων
• Εμποδίζουν τη δημιουργία ρωγμών στα αγγεία, αποτρέποντας έτσι την εναπόθεση χοληστερίνης και το σχηματισμό πλάκας

• Δρουν ευεργετικά στις ευρυαγγείες και ανακουφίζουν από οιδήματα και πόνους

• Συμβάλλουν στην καλή υγεία του καρδιακού μυ

• Προστατεύουν το κολλαγόνο σε επιδερμίδα, αγγεία, ούλα, τένοντες, χόνδρους, ιστούς, συνδέσμους

• Ανακουφίζουν από αλλεργίες μπλοκάροντας την ισταμίνη

• Προστατεύουν το δέρμα και τα μάτια από τις υπεριώδεις ακτίνες UVhttps://therapeftis.blogspot.gr/2018/03/blog-post_11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου