BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κι όμως, απειλεί την καρδιά περισσότερο από το αλάτι

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το αλάτι δεν είναι η νούμερο 1 απειλή ενάντια στην καρδιά μας.

Αντιθέτως, στη μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση American Journal of Cardiology αναλύουν πώς ένα άλλο συστατικό που λαμβάνουμε από τις τροφές –σχεδόν όλες τις τροφές που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση– επιδρά σε μια περιοχή του εγκεφάλου μας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι παλμοί της καρδιάς και να ανεβαίνει επικίνδυνα η αρτηριακή πίεση.

Η ζάχαρη –και όχι το αλάτι– ευθύνεται για την υπέρταση, υποστηρίζουν οι ερευνητές από τη Νέα Υόρκη και το Κάνσας. Υπογραμμίζουν επίσης πως πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία και περιελάμβανε 8.670 ενήλικες δεν κατέδειξε κάποια άμεση σχέση μεταξύ κατανάλωσης αλατιού και υπέρτασης.

Η παγιωμένη οδηγία των ειδικών ήταν να αποφεύγουμε το αλάτι σε μεγάλες ποσότητες, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 25% και ευθύνεται για τρία εκατομμύρια θανάτους ετησίως.

Ωστόσο, η νέα μελέτη υποδεικνύει πως η ζάχαρη αποτελεί τη βασικότερη αιτία της υπέρτασης και κατ’ επέκταση των καρδιαγγειακών επιπλοκών. Μάλιστα, μετα-αναλύσεις που αφορούν σε εκτενέστατες δοκιμές δείχνουν ότι η ζάχαρη συνδέεται πιο άμεσα με την υπέρταση απ’ ότι το αλάτι.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης επιδρά αρνητικά στον υποθάλαμο του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί και να ανεβαίνει η αρτηριακή πίεση.

Παράλληλα, ο οργανισμός παράγει περισσότερη ινσουλίνη κι έτσι αυξάνονται ακόμη περισσότερο οι παλμοί.

Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης έχει συνδεθεί τόσο με την υπέρταση όσο και την αύξηση των καρδιαγγειακών παθήσεων. Η ζάχαρη κάνει το αίμα πιο κολλώδες, επομένως πολλαπλασιάζει την πιθανότητα δημιουργίας θρόμβων και την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Η υπερβολική ινσουλίνη σε συνδυασμό με το αυξημένο ζάχαρο έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία των αρτηριών. Ακόμη, η επιπλέον ζάχαρη που δεν είναι απαραίτητη στον οργανισμό μετατρέπεται σε λίπος, κάτι που επιβαρύνει περισσότερο τον οργανισμό.

Γ.Δ

www.newsitamea.gr


Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget