Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Ένας απλός τρόπος να βοηθήσετε στην αποτοξίνωση των πνευμόνων σας

Όταν ακούτε ότι πρέπει να καθαρίσετε τους πνεύμονες, μπορεί να πιστεύετε ότι αυτή η διαδικασία αφορά μόνο τους καπνιστές και όσους ζουν ...

Όταν ακούτε ότι πρέπει να καθαρίσετε τους πνεύμονες, μπορεί να πιστεύετε ότι αυτή η διαδικασία αφορά μόνο τους καπνιστές και όσους ζουν σε περιοχές με μολυσμένο αέρα. Όμως κάνετε λάθος, γιατί η αποτοξίνωση των πνευμόνων αφορά όλους μας. Αυτό το όργανο είναι ένα από τα πιο σημαντικά στο σώμα μας και επηρεάζεται από πολλά πράγματα, όπως από τις τοξικές ουσίες, το νέφος, την εργασία που κάνουμε, την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας.
Και ενώ πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για τον καθαρισμού του εντέρου, του δέρματος ακόμα και του αίματος, πολλοί λίγοι ασχολούνται με την αποτοξίνωση των πνευμόνων. Κι όμως αυτή η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, να αυξήσει τη χωρητικότητα των πνευμόνων και να βελτιώσει τη γενική υγεία του αναπνευστικού συστήματος. Επίσης εάν υποφέρετε από βρογχικά προβλήματα αυτή η αποτοξίνωση θα μειώσει τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Δείτε παρακάτω με ποιο τρόπο θα αποτοξινώσετε τους πνεύμονες σας.

Προκειμένου οι πνεύμονές σας να λειτουργούν σωστά, είναι σημαντικό και τα άλλα όργανα του σώματός σας να λειτουργούν εξίσου σωστά.

Πίνοντας πολύ τσάι και φυτικά ροφήματα θα βοηθήσετε τη διατήρηση της υγείας των οργάνων.
Ορισμένοι άνθρωποι έχουν σοβαρά προβλήματα στους πνεύμονες ακόμη κι αν δεν έχουν καπνίσει ποτέ ούτε ένα τσιγάρο στη ζωή τους, ενώ άλλοι καπνίζουν για πολλά χρόνια και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την υγεία των οργάνων.
Πριν ξεκινήσετε με την τριήμερη αποτοξίνωση των πνευμόνων...
Κάντε αναπνευστικές ασκήσεις.

1. Πάρτε μια θέση που σας βολεύει. Να είστε χαλαροί. Κρατήστε τα χέρια σας στο πλάι σας και τα πόδια σας ελαφρώς χώρια.

2. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και εκπνεύστε από τη μύτη.

3. Μετά εισπνεύστε από τη μύτη και εκπνεύστε αργά από το στόμα, μέχρι να μην μπορεί να εκπνέετε άλλο. Αλλά δεν σταματάτε εδώ, γιατί εξακολουθεί να υπάρχει αέρας στους πνεύμονές σας. Προσπαθήστε να βγάλετε όλο τον αέρα από τους πνεύμονες και όταν το πετύχετε θα νιώθετε την κοιλιά σας να έχει φτάσει στη σπονδυλική στήλη.

4. Ύστερα εισπνεύστε αργά από τη μύτη φρέσκο, καθαρό αέρα για να γεμίσετε το κενό στους πνεύμονες.
5. Γεμίστε τους πνεύμονες με αέρα και στη συνέχεια κρατήστε την αναπνοή σας για 5 δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο το οξυγόνο έχει πάει παντού στο σώμα σας.

Επαναλάβετε όσες φορές θέλετε. Εκτός από τον καθαρισμό των πνευμόνων, αυτή η άσκηση έχει ένα άλλο πλεονέκτημα: γυμνάζει τους κοιλιακούς σας.
Τις αναπνευστικές ασκήσεις τις συνεχίζουμε κατά την διάρκεια της αποτοξίνωσης .

Η παρακάτω συνταγή τριήμερης αποτοξίνωσης θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τους πνεύμονές σας. Φυσικά, κανένα ήπιο πρόγραμμα αποτοξίνωσης δεν είναι ικανό να αποκαταστήσει τη διαρκή φθορά που προκαλείται από το κάπνισμα και άλλους παράγοντες.
Οπότε, ιδανικά εντάξετε αυτό το πρόγραμμα σε έναν ευρύτερο υγιεινό τρόπο ζωής.
Την πρώτη ημέρα θα πρέπει να πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι φυτικής προέλευσης πριν πάτε για ύπνο. Έτσι θα αποβάλετε τις τοξίνες από το έντερο και θα εμποδίσετε τη δυσκοιλιότητα. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ιδιαίτερο για τους πνεύμονές σας. Προκειμένου να είναι δυνατή η σωστή λειτουργία και των άλλων οργάνων, αυτό είναι αρκετό για την 1η ημέρα.

Τη δεύτερη ημέρα πρέπει να πιείτε ένα ποτήρι νερό με χυμό λεμονιού πριν από το πρωινό γεύμα. Στύψτε 2 λεμόνια και προσθέστε 300 ml νερού. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με γκρέιπφρουτ ή χυμό ανανά. Οι χυμοί αυτοί είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και συνεπώς τα όργανα αναπνοής. Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πιείτε ένα ποτήρι χυμό καρότου ανάμεσα στο πρωινό και μεσημεριανό γεύμα. Αυτός ο χυμός θα βοηθήσει στην αλκαλοποίηση του οργανισμού σας.
Την τρίτη ημέρα πιείτε 400 ml χυμό κράνμπερι πριν πάτε για ύπνο. Ο χυμός αυτός θα βοηθήσει στη μείωση των βακτηρίων που υπάρχουν στους πνεύμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια