Πόσο χαλάνε μια δίαιτα οι φρουτοχυμοί - Με τι μπορούν να αντικατασταθούν - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Πόσο χαλάνε μια δίαιτα οι φρουτοχυμοί - Με τι μπορούν να αντικατασταθούν

Οι χυμοί φρούτων θεωρούνται μια υγιεινή επιλογή και σίγουρα προτιμότερη έναντι άλλων ροφημάτων, όπως για παράδειγμα τα αναψυκτικά, που περιέχουν αυξημένα ποσά ζάχαρης και θερμίδων.Πράγματι, ένας φρεσκοστυμμένος χυμός προσφέρει ενυδάτωση και την πλειοψηφία των μικροθρεπτικών συστατικών των φρούτων και μπορεί να αποτελέσει μια καλή εναλλακτική, όταν η κατανάλωση φρέσκων φρούτων δεν είναι τόσο εύκολη.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας απώλειας βάρους, είναι προτιμότερο να επιλέγονται ολόκληρα φρούτα έναντι των φρουτοχυμών. Και αυτό, γιατί ένας χυμός, ακόμη και όταν δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη, αποδίδει αναλογικά περισσότερες θερμίδες από μια μερίδα φρούτου.

Από την άλλη, η κατανάλωση ενός ολόκληρου φρούτου προσφέρει μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού, συγκριτικά με ένα χυμό, γεγονός που μπορεί να συμβάλλει και στον καλύτερο έλεγχο της πείνας, που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την τήρηση ενός διαιτολογίου.
Συνεπώς δώστε προτεραιότητα στα ολόκληρα φρούτα και καταναλώστε χυμούς περιστασιακά, επιλέγοντας 100% φυσικούς, χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου