Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE
(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Κακάο, Αντιοξειδωτικό, Αντικαταθλιπτικό, Αντιφλεγμονώδες, Πηγή ενέργειας, Ενισχύει τη μνήμη

Όλοι αναζητούμε μια δικαιολογία για να φάμε σοκολάτα! Ευκαιρία λοιπόν να μάθουμε μερικά χρήσιμα στοιχεία για το βασικό συστατικό της σοκο...

Όλοι αναζητούμε μια δικαιολογία για να φάμε σοκολάτα! Ευκαιρία λοιπόν να μάθουμε μερικά χρήσιμα στοιχεία για το βασικό συστατικό της σοκολάτας, το κακάο. Όπως γνωρίζετε, η σοκολάτα φτιάχνεται από τους κόκκους του φυτού κακάο.

Η χρήση του κακάο ξεκίνησε το 1800 π.Χ. και οι πρώτοι σοκολατομανείς ήταν οι φυλές των Ολμέκων και των Μάγιας. Το κακάο ονομάστηκε Theobroma cacao ή η «τροφή των Θεών», επειδή τα οφέλη από την κατανάλωση του ήταν αξεπέραστα.
Κακάο – το ποτό των θεών! 

Το κακάο δεν είναι απλά μια υπερτροφή αλλά είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο σημαντικές υπερτροφές. Στον πολιτισμό των Μάγια πιστεύεται ότι το κακάο το απολάμβανε μόνο η ελίτ και επίσης το χρησιμοποιούσαν για ιατρικούς σκοπούς.
Ας δούμε ποιά είναι τα οφέλη του κακάο και ποιες είναι οι πιο αγνές μορφές του.

Αντιοξειδωτικό.

Σύμφωνα με το Chemistry Central Journal, η σοκολάτα είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες και φλαβονοειδή από το χυμό φρούτων. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, τη μείωση της χοληστερόλης, καθώς και στη βελτίωση της πίεσης του αίματος.
Το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό παγκοσμίως: Καθαρίζει το σώμα σε λίγες μόνο ώρες, Βελτιώνει την υγεία σε όλα τα επίπεδα 

Αντικαταθλιπτικό.

Το κακάο αυξάνει την ποσότητα της σεροτονίνης στον οργανισμό που επηρεάζει τη διάθεση μας. Αυτό συμβαίνει επειδή η σεροτονίνη δρα ως νευροδιαβιβαστής στο σώμα και λειτουργεί ως ρυθμιστής της διέγερσης, της θερμοκρασίας, της διάθεσης, της όρεξης, του ύπνου και του πόνου.
Τα Ω 3 λιπαρά οξέα αντιμετωπίζουν ΚΑΙ την κατάθλιψη 

Αντιφλεγμονώδες.

Μπορεί να σκεφτόμαστε τη σοκολάτα ως ένα απολαυστικό επιδόρπιο, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι το κακάο στη σοκολάτα έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Το κακάο διαθέτει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, λόγω των ενώσεων που περιέχει, και μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής των καρδιαγγειακών ιστών.
Αντιφλεγμονώδη φάρμακα και παρενέργειες ή διατροφή και βότανα 

Πηγή ενέργειας.

Το κακάο αποτελεί ένα φυσικό διεγερτικό. Έτσι, εάν επιθυμείτε μια μικρή ενίσχυση της ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να έχει τα ίδια αποτελέσματα όπως ο καφές, το κακάο μπορεί να είναι ακριβώς η απάντησή σας. Η σοκολάτα περιέχει υδατάνθρακες, λίπη και σάκχαρα, καθώς και αλκαλοειδή. Ένα από αυτά τα αλκαλοειδή είναι θεοβρωμίνη, η οποία δρα με παρόμοιο τρόπο με την καφεΐνη, αλλά χωρίς τα ίδια αποτελέσματα επί του κεντρικού νευρικού συστήματος.
5 απλές κινήσεις που θα σας χαρίσουν extra ενέργεια 

Ενισχυτικό μνήμης.

Το κακάο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, σύμφωνα με μελέτες, οι οποίες δείχνουν ότι η κατανάλωση του αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο βοηθώντας τη διατήρηση της μνήμης.
Εξασκείστε την μνήμη σας και δείτε σημαντική βελτίωση 

Προϊόντα κακάο που ενδείκνυται να συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας:

  • Σκόνη κακάο (σε γλυκά, smoothies, ζεστά ροφήματα)
  • Κόκκοι κακάο (σε μπάρες δημητριακών, στα δημητριακά ή σκέτες)
  • Μαύρη σοκολάτα 
Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι το κακάο η υπερτροφή και η σοκολάτα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Οι μαύρες σοκολάτες υψηλής ποιότητας αποτελούν μια εξαιρετική πηγή κακάο και όσο πιο σκούρες είναι ή μεγαλύτερο ποσοστό του κακάο περιέχουν, τόσο περισσότερα είναι τα θρεπτικά συστατικά που διατηρούν.
Επτά λόγοι που η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό

Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν ποικίλες ποσότητες άλλων συστατικών στις σοκολάτες, όπως τα επεξεργασμένα σάκχαρα και λίπη (όπως η σοκολάτα γάλακτος). Συνεπώς, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τις σοκολάτες που έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε κακάο, ελαχιστοποιώντας παράλληλα σάκχαρα και λίπη.


Πηγή: timimas.gr
http://www.proionta-tis-fisis.com/kakao-antioxeidotiko-antikatathliptiko-antiflegmonodes-pigi-energeias-enishyei-ti-mnimi/

Δεν υπάρχουν σχόλια