Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Το γιαούρτι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό American Journal of Hypertension, δείχνει πως η υψηλή κατανάλωση γιαουρτιού συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων σε υπερτασικούς ενήλικες.
Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 55.000 γυναίκες ηλικίας 30-55 ετών και 18.000 άνδρες ηλικίας 40-75 ετών, με αυξημένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Συνολικά, οι γυναίκες και άνδρες με την υψηλότερη κατανάλωση γιαουρτιού, βρέθηκαν να έχουν αντίστοιχα 30% και 19% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος, σε σύγκριση με εκείνους με τη χαμηλότερη κατανάλωση. Επιπλέον, και στα δύο φύλα, παρατηρήθηκε πως οι εθελοντές που κατανάλωναν περισσότερες από δύο μερίδες γιαουρτιού ανά εβδομάδα είχαν περίπου 20% χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης σοβαρού καρδιαγγειακού επεισοδίου ή εγκεφαλικού επεισοδίου, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της μελέτης. Ακόμη, η υψηλότερη πρόσληψη γιαουρτιού φάνηκε να συνδέεται με κατανάλωση ενός πιο υγιεινού διαιτολογίου, καθώς και με μεγαλύτερη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων σε γυναίκες και άνδρες με υπέρταση.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές τα ευρήματα της μελέτης είναι σημαντικά, καθώς προκύπτουν από ένα μεγάλο δείγμα εθελοντών, τους οποίους παρακολούθησαν για σχεδόν 30 χρόνια. Κλείνοντας, σχολιάζουν πως η μελέτη δείχνει ότι το γιαούρτι μπορεί να ωφελήσει την υγεία της καρδιάς, τόσο ως μεμονωμένο τρόφιμο, όσο και ως συστατικό μιας δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα δημητριακών ολικής άλεσης που αποτελούν πλούσιες πηγές φυτικών ινών.neadiatrofis.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget