Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Το γιαούρτι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό American Journal of Hypertension, δείχνει πως η υψηλή κατανάλωση γιαουρτι...

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό American Journal of Hypertension, δείχνει πως η υψηλή κατανάλωση γιαουρτιού συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων σε υπερτασικούς ενήλικες.
Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 55.000 γυναίκες ηλικίας 30-55 ετών και 18.000 άνδρες ηλικίας 40-75 ετών, με αυξημένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Συνολικά, οι γυναίκες και άνδρες με την υψηλότερη κατανάλωση γιαουρτιού, βρέθηκαν να έχουν αντίστοιχα 30% και 19% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος, σε σύγκριση με εκείνους με τη χαμηλότερη κατανάλωση. Επιπλέον, και στα δύο φύλα, παρατηρήθηκε πως οι εθελοντές που κατανάλωναν περισσότερες από δύο μερίδες γιαουρτιού ανά εβδομάδα είχαν περίπου 20% χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης σοβαρού καρδιαγγειακού επεισοδίου ή εγκεφαλικού επεισοδίου, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της μελέτης. Ακόμη, η υψηλότερη πρόσληψη γιαουρτιού φάνηκε να συνδέεται με κατανάλωση ενός πιο υγιεινού διαιτολογίου, καθώς και με μεγαλύτερη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων σε γυναίκες και άνδρες με υπέρταση.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές τα ευρήματα της μελέτης είναι σημαντικά, καθώς προκύπτουν από ένα μεγάλο δείγμα εθελοντών, τους οποίους παρακολούθησαν για σχεδόν 30 χρόνια. Κλείνοντας, σχολιάζουν πως η μελέτη δείχνει ότι το γιαούρτι μπορεί να ωφελήσει την υγεία της καρδιάς, τόσο ως μεμονωμένο τρόφιμο, όσο και ως συστατικό μιας δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα δημητριακών ολικής άλεσης που αποτελούν πλούσιες πηγές φυτικών ινών.



neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια