BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ποιοι παράγοντες αυξάνουν την αρτηριακή μας πίεση; Πώς συνδέεται η υπέρταση με την αρτηριοσκλήρυνση.

«Έχω πίεση», είναι μια φράση που ακούγεται πολύ συχνά. Αυτό που ο απλός άνθρωπος εκφράζει με τη φράση «έχω πίεση» σημαίνει ότι έχει αυξημένη αρτηριακή πίεση, πάνω από 120 mmHg- τη λεγόμενη μεγάλη- και πάνω από 80 mmHg τη λεγόμενη μικρή πίεση. Έχει δηλαδή υπέρταση.

Ωστόσο στην καθημερινότητα σπανίως η ιδανική αυτή αναλογία μένει σταθερή. Παρουσιάζει αυξομειώσεις και επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, σωματικές ή ψυχικές διαταραχές, ακόμη και από τη διατροφή. Η υπέρταση είναι το πλέον σύνηθες πρόβλημα υγείας.

Η αρτηριακή πίεση είναι καθοριστικής σημασίας για την καλή κυκλοφορία του αίματος και γενικότερη την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Τα ζωτικά όργανα χρειάζονται συγκεκριμένες ποσότητες αίματος και οξυγόνου, ενώ διαταραχές στην πίεση μπορούν να επιδράσουν αρνητικά σε σύνολο λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος.

Σύγχρονες ιατρικές μελέτες συγκλίνουν στο ότι παράγοντες που επιτείνουν την αύξηση της αρτηριακής πίεσης είναι η παχυσαρκία, η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, η έλλειψη σωματικής άσκησης, οι κακές διατροφικές συνήθειες και γενικότερα ένα ανθυγιεινό και στρεσογόνο περιβάλλον.

Όταν υπάρχει αυξημένη πίεση, ένα είναι βέβαιο: αν ο άρρωστος δεν έχει ήδη αθηροσκλήρωση, αυτή η ίδια η αυξημένη πίεση θα του την προκαλέσει. Η αθηροσκλήρωση και η υπέρταση είναι δύο καταστάσεις που συμπλέκονται μεταξύ τους δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο.

Μόνο στο περίπου 5% των ασθενών με αυξημένη πίεση η ιατρική μπορεί να διαγνώσει την ακριβή αιτία και να τη θεραπεύσει. Στο περίπου 95% των υπερτασικών ασθενών δεν αποκαλύπτεται η ακριβής αιτία της πίεσης.

Εντούτοις, από τη μελέτη του Holter πίεσης, δηλαδή της 24ωρης καταγραφής της πίεσης, μπορούν να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα, όπως π.χ. ποια είναι η επίδραση του κεντρικού νευρικού συστήματος, με τη μελέτη της συμπεριφοράς της αρτηριακής πίεσης τόσο κατά τον ύπνο όσο και την περίοδο του έντονου στρες και της εργασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο οδηγείται ο γιατρός στον επωφελέστερο συνδυασμό φαρμάκων, δεδομένου ότι και τα φάρμακα δεν στερούνται παρενεργειών, ιδιαίτερα όταν χορηγούνται συνεχώς και επί πολλά χρόνια.premium.paratiritis

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget