Το τσάι του βουνού. Όπου βουνό, ο Πάρνωνας, ο Παρνασσός, ο Όλυμπος και άλλα πολλά βουνά της Ελλάδας που ευδοκιμεί το αρχαίο αυτοφυές αυτό βοτάνι της Μεσογείου.
Άρρηκτα συνδεδεμένο με παιδικές αναμνήσεις, μία κούπα τσάι που μας ζέσταινε κάποιες παγερές χειμωνιάτικες μέρες όπου το κρυολόγημα μας έριχνε στο κρεβάτι και το τσάι ήταν το νούμερο ένα αντιπυρετικό.


Και πώς όχι, γεμάτο με λογιών λογιών αντιμικροβιακές και αντιικές ουσίες, ο σιδερίτης, δεν άφηνε κανέναν στο κρεβάτι για μέρες. Ακόμα και σήμερα το χρησιμοποιούν για τα κρυολογήματα, για το συνάχι, για τον επίμονο βήχα.

Έχει όμως πολλές ιδιότητες ακόμα

– Προμηθεύει τον οργανισμό μας με σίδηρο, ειδικά αν το συνοδεύσουμε με λεμόνι ή πορτοκαλάδα, ώστε η βιταμίνη C να βοηθήσει στη απορρόφηση όσο περισσότερου σιδήρου γίνεται.
– Καθαρίζει τα νεφρά και όλο το ουροποιητικό σύστημα από άμμο, πέτρες καθώς είναι διουρητικό.
– Ρυθμίζει την υπέρταση και προλαμβάνει τη δημιουργία θρόμβων
– Βοηθά στην πέψη απαλλάσσοντας το στομάχι από τον πόνο
– Οι στυπτικές του ιδιότητες είναι πολύ χρήσιμες όταν υποφέρουμε από διάρροια
– Προκαλεί εφίδρωση και αποτοξίνωση
– Συμβάλει στο αδυνάτισμα
– Είναι σπασμολυτικό και καθαρίζει τους πνεύμονες
– Ανακουφίζει από το άγχος και χαλαρώνει το νευρικό σύστημα
– Διεγείρει τον εγκέφαλο αλλά και το μυικό σύστημα
Φυσικά, θα προσθέσουμε την υπέροχη γεύση του και τι γεγονός πως ως ρόφημα μπορεί να καταναλώνεται άφοβα, από μικρούς και μεγάλους, όλες τις ώρες της ημέρας… και της νύχτας.Photo: Author/Depositphotos
Μοιραστείτε το:

Bio Olympus

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Σχολιάστε :

0 σχόλια , γίνετε οί πρώτοι πού θα σχολιάσετε.