Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Πώς μπορείς να μετατρέψεις τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές

“Εάν θέλεις να προβλέψεις το μέλλον σου χρειάζεται να το δημιουργήσεις.” – Jim Rohn Οι αρνητικές σκέψεις έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση ...




“Εάν θέλεις να προβλέψεις το μέλλον σου χρειάζεται να το δημιουργήσεις.” – Jim Rohn

Οι αρνητικές σκέψεις έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση στο μυαλό μας απ’ ό,τι οι θετικές. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της έρευνας του MIT. Τι σημαίνει αυτό; Από μόνο του ίσως και τίποτα. Ας βάλουμε λοιπόν μια δεύτερη πληροφορία. Ο Ντιπάκ Τσόπρα, ένας άλλος εξαιρετικός επιστήμονας, λέει ότι κάθε μέρα ένας άνθρωπος κάνει 60.000 – 80.000 σκέψεις. Βέβαια, ψάχνοντας, ανακάλυψε ότι κάποιοι άλλοι σε κάποιες άλλες έρευνες λένε ότι ένας άνθρωπος κάνει 20.000 σκέψεις την ημέρα. Τώρα, είτε κάνει 20.000, είτε κάνει 60.000, είτε κάνει 80.000, ένα είναι το σίγουρο. Οι σκέψεις που κάνουμε κάθε μέρα είναι πάρα πολλές.

Το τρίτο δεδομένο είναι το εξής: Οι τρεις στις τέσσερις σκέψεις στο 95% των ανθρώπων είναι αρνητικές. Το άλλο δεδομένο είναι ότι ο εγκέφαλος είναι ένα λογισμικό 2.000.000 ετών που σκοπός της κατασκευής του είναι η επιβίωσή μας. Κι ένας άνθρωπος δεν κινδυνεύει από το ευχάριστο. Ένας άνθρωπος κινδυνεύει από το δυσάρεστο. Και γι’ αυτό λοιπόν τον λόγο πολλές φορές ζούμε αυτά που ζούμε γιατί δεν είμαστε συνειδητοί σε αυτό που συμβαίνει.

Δεν θα ξεχάσω όταν έκανα μάθημα, πάνε πολλά χρόνια, με μια συγκεκριμένη καθηγήτρια, καλή της ώρα. Έλεγε “Ποιος ξέρει το Νόμο της Έλξης, το Law of Attraction;” Όλοι το ήξεραν. “Και ποιος πιστεύει ότι δεν λειτουργεί;”. Όλοι σήκωσαν το χέρι και το επιβεβαίωσε αυτή η γυναίκα. Έλεγε “Εγώ όσες φορές κι αν το έχω κάνει ποτέ δεν έχει έρθει αυτό που θέλω”. Και είχε δίκιο. Αλλά αυτό που δεν είχε σκεφτεί είναι ότι είτε κάνουμε 20.000 σκέψεις, είτε κάνουμε 80.000 σκέψεις, αν οι τρεις στις τέσσερις είναι αρνητικές και με πολύ πιο δυνατό το συναίσθημα απ’ ό,τι στις θετικές, τότε υλοποίησε αυτό που ήθελε σε ασυνείδητο επίπεδο.

Γι’ αυτό λέμε πως η συνειδητότητα και η επίγνωση ενός ανθρώπου καθορίζει την ζωή του. Γι’ αυτό λέμε προτού να έχουμε μια άποψη για κάτι, πρώτα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να σκεφτούμε, να κρίνουμε και να προχωρήσουμε, να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε ή τι δεν πρέπει να κάνουμε και να πάμε στο επόμενο βήμα.

Άρα λοιπόν ο Νόμος της Έλξης δουλεύει. Αλλά δουλεύει με έναν διαφορετικό τρόπο από τον τρόπο που οι πιο πολλοί άνθρωποι τον αντιλαμβάνονται. Η ερώτηση όμως ποια είναι; “Ωραία Μάνο, αυτό συμβαίνει. Και τι πρέπει να κάνω;” Για κάθε αρνητικό που λες, για να το εξουδετερώσεις, με βάσει τις έρευνες χρειάζεται να πεις 17 φορές με ένταση μέσα σου το αντίθετο.

Φαντάσου λοιπόν μία μαμά ή ένας μπαμπάς, όταν λέει στο παιδί “Μη”, “Δεν μπορείς να το κάνεις” και όταν το λες εσύ στον εαυτό σου, εγώ στον εαυτό μου, ο καθένας που το λέει στον εαυτό του, τι δημιουργούμε μέσα μας. Έτσι λοιπόν κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να λέει “Δεν μπορώ”, “Δεν γίνεται”, “Αποκλείεται” 17 φορές θα λες “Μπορώ να το κάνω”, “Μπορώ να το κάνω”, “Μπορώ να το κάνω”, “Μπορώ να το κάνω” …. 17 φορές! Και αν ξαναπείς …. Δεν θα το πεις μετά! Είναι τόσο απλό. Εντάξει, θέλει δουλειά. Αλλά είναι πολύ απλό. 17 φορές για να ουδετεροποιήσεις το αρνητικό που έφερες μέσα σου και να γράψεις πάνω από αυτό στον εγκέφαλο σου.

Έτσι λοιπόν μην επιτρέψεις στις γνώμες των άλλων ανθρώπων να γίνουν δικιά σου πραγματικότητα. Μην το ξεχάσεις ποτέ. Κάθε φορά που σου λέει ένας άνθρωπος κάτι αρνητικό και ειδικά όταν είσαι ευάλωτος από αυτόν τον άνθρωπο, δηλαδή όταν είναι ο γονιός σου, ο φίλος σου, ο αγαπημένος σου, είναι κάποιος άνθρωπος που εμπιστεύεσαι, που σημαίνει ότι έχουμε λιγότερες αντιστάσεις, τότε 17 φορές κατευθείαν να πεις το αντίθετο. Γιατί; Για να το ουδετεροποιήσεις και να γράψεις από πάνω του.

Έτσι λοιπόν αυτό που έχεις να κάνεις τώρα είναι το εξής: Να σημειώσεις ποιες είναι αυτές οι καθημερινές σκέψεις που λες στον εαυτό σου “Δεν μπορώ”, “Δεν γίνεται”, “Δεν είμαι ικανός”, “Δεν αξίζω”, ότι είναι αυτό. Γράψτο κάτω και κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να το λέει 17 φορές να λες το αντίθετο.

Μέσα από την δράση έρχεται η εκπαίδευση του νευρικού σου συστήματος. Και αν επιμένεις και κάνεις όλες αυτές τις πληροφορίες που λέμε καθημερινά, μπορεί να φαίνονται απλές, αλλά πίστεψε με έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην ζωή σου, εάν τις εφαρμόζεις καθημερινά με επιμέλεια και με αγάπη. Γιατί η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα που υπάρχει στην ζωή.

Αλλά πάνω απ’ όλα να θυμάσαι… Κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, να Ζεις με Πάθος!


Photo: Author/Depositphotos

Δεν υπάρχουν σχόλια