Δείτε ποιο συστατικό περιορίζει την πνευματική «γήρανση» - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Δείτε ποιο συστατικό περιορίζει την πνευματική «γήρανση»

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Aging Neuroscience, δείχνει πως η αυξημένη κατανάλωση πλούσιων πηγών λουτεΐνης, όπως τα
πράσινα φυλλώδη λαχανικά, η ντομάτα, ο κρόκος του αυγού κ.α. μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση καλύτερης νοητικής λειτουργίας.


Για τους σκοπούς της μελέτης, χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από 60 ενήλικες, ηλικίας 25-45 ετών, οι οποίοι πραγματοποίησαν ένα τεστ αξιολόγησης της προσοχής, κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε καταγραφή της νευρικής δραστηριότητας.

Συνολικά, παρατηρήθηκε πως η νευρική δραστηριότητα των ατόμων με τα υψηλότερα επίπεδα λουτεΐνης ήταν πιο κοντά σε αυτή των νεότερων ατόμων, παρά των συνομήλικων που είχαν χαμηλά επίπεδα λουτεΐνης. Όπως συμπέραναν οι ερευνητές, η λουτεΐνη πιθανόν να δρα ευεργετικά, επιβραδύνοντας την έκπτωση της νοητικής λειτουργίας που παρατηρείται με την αύξηση της ηλικίας.

Κλείνοντας, αναφέρουν ότι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν περισσότερες μελέτες, προκειμένου να εξετάσουν και να κατανοήσουν κατά πόσο η αυξημένη διαιτητική πρόσληψη λουτεΐνης μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα στους ιστούς του σώματος και ποια μπορεί να είναι η επίδραση και σε άλλες πτυχές της νοητικής λειτουργίας, όπως η ικανότητα μάθησης και η μνήμη.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου