Η διατροφική αξία του αβοκάντο - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Η διατροφική αξία του αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ένα ιδιαίτερο φρούτο, καθώς η σύστασή του διαφέρει σημαντικά από τα υπόλοιπα. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, το οποίο ωστόσο

αποτελείται κυρίως από μονοακόρεστα λιπαρά, που ασκούν καρδιο-προστατευτική δράση μειώνοντας τα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, ειδικά όταν καταναλώνονται σε αντικατάσταση των κορεσμένων.

Από την άλλη, το αβοκάντο αποτελεί πλούσια πηγή καλίου και φυτικών ινών, συμβάλλοντας στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και διευκολύνοντας τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου, αντίστοιχα. Επιπλέον, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ και φυλλικό οξύ, καθώς και σημαντική ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας των οργανισμό από το οξειδωτικό στρες.

Τέλος, το αβοκάντο περιέχει και ευεργετικά φυτοχημικά συστατικά, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, που συνδέονται στενά με την υγεία των ματιών.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά αυξάνει και το θερμιδικό του περιεχόμενο. Ειδικότερα, ένα φλιτζάνι αβοκάντο κομμένο σε κύβους αποδίδει περίπου 240 θερμίδες και συνεπώς, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ημερήσια «συγκομιδή» θερμίδων, εάν δεν καταναλωθεί σε ελεγχόμενη ποσότητα.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου