Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Φρούτα και λαχανικά : το κλειδί για να ρίξετε την πίεσή σας

Η διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων αρτηριακής πίεσης αποτελεί βασικό παράγοντα για την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, εμφράγματος, εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλων χρόνιων παθήσεων.

Η απορρύθμιση της πίεσης και η εμφάνιση υπέρτασης αποτελεί ένα συχνό πρόβλημα του σύγχρονου τρόπου ζωής, για το οποίο ευθύνονται πολλοί διαφορετικοί παράγοντες κινδύνου. Μεταξύ αυτών, σημαντική θέση κατέχουν οι διατροφικές συνήθειες, καθώς η πρόσληψη ορισμένων συστατικών και τροφίμων μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της πίεσης ή αντίστοιχα στην αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης υπέρτασης.

Η συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ανήκει στην πρώτη κατηγορία, καθώς έχει συσχετισθεί από πολλές μελέτες με μείωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης. Μάλιστα, η ευεργετική δράση των εν λόγω ομάδων τροφίμων πιθανότατα αποδίδεται σε διάφορα συστατικά, μεταξύ των οποίων το κάλιο, που είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών του σώματος και της πίεσης, αλλά και τα αντιοξειδωτικά, που σχετίζονται με την προστασία των αγγείων από τις αρνητικές επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες.

Συνεπώς, εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με ποικιλία φρούτων και λαχανικών από όλες τις χρωματικές ομάδες, ώστε να απολαύσετε τα πολλαπλά οφέλη που έχουν να προσφέρουν στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και όχι μόνο.neadiatrofis.grΔημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από konradlew. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget